Krav på projektledarcertifiering ökar i USA – Sverige följer efter

· Av · Kommentera artikeln Ämne: “IPMA-certifiering”

Mellan 20% och 227 % ökade de femton vanligaste certifieringskraven i amerikanska platsannonser för it-tekniker mellan november 2009 och november 2010. Även i Sverige finns en stigande efterfrågan på certifierade projektledare.

– Krav på certifiering har ökat generellt, säger Sofie König, marknadschef på Ework, en av Nordens största förmedlare av projektledare inom IT, telekom och verksamhetsutveckling. Trenden går mot ökad specialisering, man måste bevisa sin
kunskap.

– PMI och IPMA efterfrågas mest av våra kunder. Eworks har 50 000 specialiserade konsulter i sina nätverk. Knappt en tredjedel, dvs minst 15 000, är projektledare.

– När vi för tre år sedan frågade 1 500 konsulter i våra nätverk om certifiering var viktig, fick vi ett nekande svar. Idag hade svaret troligen blivit annorlunda, säger Sofie König.

I USA toppade PMI jobbannonsligan när det gällde önskemål om certifiering. Snabbast växande var MCITP, Microsoft Certified IT Professional med 227 % ökning.

Inga kommentarer Lägg till din egen

Prenumerera på kommentarer

Skriv en kommentar

Dela din åsikt

Om du har en Gravatar kopplad till e-postadressen du anger ovan kommer den att användas. En gravatar är gratis, säkert, och används över hela internet.