Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Nätverk Portföljstyrning

 • 15maj

10:00 - 11:30


Nu är det dags för träff med Nätverk Portföljstyrning. Var du inte med tidigare så är det inga problem, det finns plats för fler deltagare och mötesträffarna är fristående. Nätverk Portföljstyrning är ett nätverk för dig som är intresserad av portföljarbete och styrning, som vill lära dig mer om hur du lyckas med portföljhanteringen och som vill utbyta erfarenheter med andra i liknande situation.

Fokusområde för nätverksträffen kan du läsa om här nedan.

Innehåll

Portföljstyrning låter självklart och enkelt men vad menar vi med portföljstyrning? En del hävdar att det är ledningens strategiska projekt som samlas för att ha överblick och kunna bevaka progress. Andra menar att SAFe är den ultimata lösningen på portföljstyrning genom sitt ’Lean Portfolio Budget’ och ’Guardrails’. En fråga är om man kan ha projekt som inte ingår i en portfölj och om en portfölj kan existera utan att vara knuten till ett kostnadsställe eller affärsområde? En annan intressant frågeställning är hur strategisk styrning av en portfölj säkerställs genom de projekt som portföljen innehåller, här avses det som kallas OKR i agila sammanhang.

Nätverksledare

Georg Silber är teknisk fysiker och har arbetat som utvecklare av hårdvara enligt vattenfallsmetodik och sedan som programutvecklare under kaosliknande förhållanden. Utifrån det som egenkonsult och föreläsare utvecklat metodik och projektmodeller för att styra projekt och resurser på tid och budget enligt klassisk metodik och ISO21500 standard. Han har på senare tid intresserat sig för motsvarande lösningar för agil styrning och SAFe etc.

Mer finns att läsa på: linkedin.com/in/enterprisepmoexpert

Deltagare

Nätverket är öppet för alla medlemmar i Svenskt Projektforum som arbetar med projektkontor i någon form eller tillhör en ledningsgrupp som är användare av portföljer för styrning och beslutsunderlag.

Nätverksträffarna

Utformningen av nätverksträffarna utgår från aktivt deltagande genom delande av erfarenheter, insikter om problem, utmaningar och  lösningar. Vi ska undvika långa presentationer med många bilder och i stället uppmanas deltagarna att förbereda ett par powerpointbilder som ligger i linje med mötets inriktning. Facilitatorn kommer att hålla en inledande presentation och sedan går ordet vidare. En tanke som kommer att prövas är att låta uppgiften som facilitator tas över av en annan av deltagarna (frivilligt). För att hålla uppe intresset kommer möten hållas med ca 6 veckors intervall. Nätverket kommer ha maximalt 10 deltagare. 

Anmälan

Nätverksträffen äger rum den 15 maj kl 10.00- ca 11.30. För att möjliggöra reflektion och erfarenhetsutbyte är platserna begränsade. Först till kvarn gäller. Om du anmält dig men fått förhinder, var vänlig och meddela oss i så god tid som möjligt så kan vi erbjuda din plats till någon annan. Nätverket är kostnadsfritt och enbart för medlemmar i Svenskt Projektforum.

 

Välkommen!

 Mvh/ Svenskt Projektforum och Georg Silber

 

 

Du kommer få en länk till Zoom, där nätverksträffen äger rum när datumet närmar sig,

Anmälan:

  Förnamn (obligatorisk)

  Efternamn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Företag (obligatorisk)

  Mobilnummer (obligatorisk)

  Hur fick du reda på informationen om det här eventet? (obligatorisk)
  Via kollegawww.projektforum.seLinkedinNyhetsbrev

  Back To Top