Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Seminarium – Projektkontoret vid Agilt införande

 • 27mar

07:30 - 09:30


Plats
Svenskt Projektforum


SEMINARIUM

Charlotte Fries Curatola har många års internationell erfarenhet av att etablera och driva projektkontor presenterar. Hur förändras rollerna när en organisation vill införa agil metodik. Vad händer med den strategiska styrningen? Vad är egenledning? Deltagarnas erfarenheter och åsikter kommer att ges stort utrymme men också den teknik med molnlösningar som skapar den transparens som gör storskaligt samarbete möjlig. Hur kan ett virtuellt PMO ge stöd till: Egenstyrning och Samarbete genom självservice typ boka resor på nätet och bank på Internet.

Charlotte har många års internationell erfarenhet av att etablera och driva projektkontor där fokuset har varit på traditionell projektportföljstyrning samt uppbyggnad av organisationens projektmognad. Hon har sedan några år ägnat sig åt förändringsledning och då ofta i området effektivisering av verksamheten genom samverkan av processutveckling och IT lösningar. Som certifierad Verksamhetsutvecklare och CIO, har hon kommit till insikt att just denna kontinuerliga samverkan är så fundamental men saknas ofta i verksamheter idag.

Seminarieledare: Georg Silber

Med en bakgrund som civilingenjör i Teknisk fysik och konstruktör har han sedan tidigt 80-tal utvecklat praktiskt tillämpad metodik för styrning av resurser, projekt och portföljer. Den nuvarande verksamheten är ett företag som gör ett komplett molnbaserat projektkontor som även stöder de vanliga agila metodikerna inklusive Team som arbetar mot flera projekt och hela portföljer med komplett ekonomistyrning.

Agenda:

07.30-08.00 Vi bjuder på frukost och mingel

08.00-09.00 Föreläsning av Charlotte Fries Curatola

09.00-09.30 Erfarenhetsutbyte och diskussion

Plats: Svenskt Projektforum, Svärdvägen 9 i Danderyd – T-bana Mörby Centrum

  Anmälan

  * obligatoriska uppgifter

  Personliga uppgifter

  Förnamn *

  Efternamn *

  Företag

  E-post adress *


  Är det något viktigt vi behöver veta om dig? Ev. allergi, rörelsehinder etc

  Hur fick du reda på informationen om det här eventet?*
  Via kollegaprojektforum.seProjektvärldenLinkedinFacebookTwitterSvenskt Projektforums Nyhetsbrev

  Back To Top