Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Appar för en enklare vardag

Hur ska vi mötas på digitalt och på distans? Här kommer en lista med appar för en enklare vardag.

 

Anymeeting

Videokonferens. Finns som gratisversion (upp till fyra användare över webb och 200 mobilanslutna). Betalversionerna kan hantera 1 000 användare samtidigt. Funktioner för att visa vilken talare som är aktiv, anteckningar på skärmen, skärmdelning, vilka har deltagit och tjänsten sparar en rapport över chatten. På Windows och MacOS, samt IOS och Android.

 

Calm

Den har blivit utnämnd till årets app (2019), älskas av miljoner. Vilken kontorsråtta behöver inte då och då hjälp med att få ner sina stressnivåer, öka fokuset eller somna bättre? Lär dig olika meditationstekniker och lyssna på specialkomponerad musik av namnkunniga musiker. Till: Iphone och Android. Gratis i sin grundversion.

 

Facebook Messenger

Facebook Messenger har även stöd för videochat. Både en och en och gruppchat. Upp till 50 användare samtidigt. Eftersom många är på Facebook kan det vara en enklare väg att få igång videochattar om man inte behöver för många ytterligare funktioner.

 

Facetime (endast Iphone)

Kan hantera gruppvideochat. Upp till 32 personer kan var inne samtidigt inklusive den som startar chatten. Funktionsmässigt hanterar den i princip bild och ljud men har inte några egentliga andra funktioner. För Apples olika produkter, Iphones, Ipads och Mac. Du behöver iOS 12.1.4 eller iPadOS eller en Mac med OS X Lion 10.7 eller senare för att kunna vara med.

 

Focuster

Här skapar du en att-göra-lista och så schemaläggs den automatiskt in i din kalender

(och kan synkas med din googlekalender) utifrån dina prioriteringar. Du kan välja vilka tider som ska räknas som arbetstid och om den ska lägga in saker på helger eller inte. Du kan synka appen med din gmail så att mejl du stjärnmarkerar automatiskt hamnar i din att göra-lista. Samma sak med appar som Trello, Evernote, Slack med fler.

 

Google Duo

Kan hantera HD 720p-video om din mobil har stöd för det och har så kallad end-to-end-kryptering för ökad säkerhet. Samtidiga användare: åtta. Bara på Android och IOS och inte på datorer.

 

Google Hangouts

Meddelandetjänst som är gratis och som kan används för video- eller röstmeddelanden. Hangouts kan ha upp till tio samtidiga användare i gratisversionen. Googlekonto behövs för att logga in. Fungerar för att chatta med andra men inte för att dela dokument, hålla föredrag eller liknande. Till: datorer och smarta mobiltelefoner.

 

Houseparty
Videochat mellan två personer eller upp till åtta samtidiga användare. När du registrerat dig och tillhör en grupp får du meddelande om någon i gruppen vill chatta. Den har inte så många extra funktioner.Till: Android, IOS, Mac och Chrome.

 

Instagram

Instagram-appen, ägs av Facebook, har en funktion för videochat. Du kan starta en chat och sammanlagt vara sex stycken som chattar samtidigt. Till:  IOS, Windows och Android.

 

Oovoo

Oovoo är en gratisapp för videokonferenser eller gruppvideochattar. Hanterar upp till åtta personer samtidigt. Mac-användare måste ladda ner programmet från Oovoos hemsida. Oovoo fungerar i princip på samma sätt som Zoom (läs mer nedan), men gratisversionen är betydligt mera begränsad när det gäller antalet användare.
Till:  Android, iOS, Windows och macOS.

 

SkedPal

Hjälper dig att prioritera dina uppgifter och planerar sedan själv in dem åt dig. Du markerar vilka timmar du vill räkna som arbetstid. När du sedan skriver in en uppgift får du välja hur lång tid den tar, hur viktig den är, när du har deadline och kan markera att du vill göra den just på arbetstid. Sedan väljer appens artificiella intelligens att lägga in uppgiften i din kalender där den tycker att den passar. Finns för Mac, Windows, Linux, iOS och Android. Kostnad: 15 dollar i månaden. 14 dagars gratis provperiod.

 

Skype

Skype, ägs av Microsoft, har utvecklats på senare år och fungerar bra även för videosamtal och. gruppsamtal med video. Klarar av upp till 50 deltagare. Har en funktioner för skärmdelning så att du presentera PowerPoint-bilder, videoinspelningar och liknande för alla deltagare i chatten. Till: På Windows, Android , IOS och MacOS.

 

Slack

Överfyllda inkorgar, trassliga mejlkonversationer och otydlighet kring när det bör cc:as och inte. Har ditt kontor inte blivit med det interna chattsystemet Slack ännu är det hög tid nu. Där kan alla i teamet ta del av konversationerna när de behöver göra det – men slipper göra det när det inte behöver ta del av dem. Appen blev på kort tid omåttligt poppis i kontorslandskapen när den lanserades 2013, ett gott betyg bara det. Finns för iPhone och Android och är gratis.

 

Snapchat

Snapchat har funktion för gruppvideochat för upp till femton användare samtidigt. Till: IOS och Android.

 

Week plan

Den här appen låter dig behålla planeringen men ger dig en överblick över din att göra-lista och olika möten. Synkar med din kalender. Du kan ange vilka uppgifter som är dina allra viktigaste, prioritera utifrån dina olika roller i livet och även utifrån om uppgifterna är viktiga eller bråttom eller både och. På så sätt ser du tydligt att du gör rätt sak först. Gratis, finns för Windows, iOs, Android och Chrome.

Whatsapp
Whatsapp ägs av Facebook och har över 1,6 miljarder aktiva användare. Mest använd för textbaserade chattar i olika grupper. Whatsapp  har även stöd för videochatt upp till tre samtidiga användare. Till: Android och IOS.

 

Zoom

Går att köra med större grupper upp till 100 samtidigt.  Gratisversion har begränsning i tid till 40 minuter. Men allt det viktigaste – som bra videokvalitet, delad skärm, fokus på talare, gruppfunktioner för seminarier och möjlighet att ringa in och ansluta via telefon – är med också i gratisversionen. Men den har mer avancerade funktioner för betalversionerna. Zoom har utvecklats medarbetare som från IT-jätten Ciscos Webex. Till:  MacOS, Windows, Android och IOS.

 

Lycka till!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top