”Hårda” förmågor är till stor nytta och ett måste för projektledare, hygienfaktorer kan man säga…
Möt Linda Malmbo – IPMA C certifierad
Här presenterar vi ytterligare en intervju i serien “Möt en IPMA-certifierad”, kortare intervjuer med projektledare och ledare på olika nivåer och med olika bakgrunder om deras upplevelse av sin IPMA-certifiering. Denna vecka möter vi Linda Malmbo, projektledare och IPMA certifierad nivå C.
Linda Malmbo är verksam i Stockholmsregionen och har flerårig erfarenhet av projekt- och projekteringsledning i större infrastruktur- och anläggningsprojekt inom samhällsbyggnad. Några exempel på projekt som Linda bidragit i är den nya stadsdelen Hagastaden, utbyggnaden av Stockholms tunnelbana och ombyggnationen av Klarabergsgatan, Hamngatan och Sergels torg.
Förutom att umgås med familj och vänner på sin fritid, tycker Linda om att pyssla i trädgården och ta långa skogspromenader med familjens hund.
Linda är projektledningskonsult på Projectpartner AB med uppdrag hos Trafikförvaltningen som biträdande projektledare i projekt Mötesplats Nacka. Ett spännande och viktigt projekt som ska skapa en stark kommunikationsnod och mötesplats för hållbart resande i och mellan Nacka, Värmdö och Stockholm när den nya tunnelbanelinjen till Nacka nu byggs.
Vad fick dig att välja IPMA?
För mig innebär IPMA-certifieringen att jag kvalitetssäkrar mig själv som projektledare.
Certifieringen har gett mig ett kvitto på mina färdigheter och kunskaper inom projektledning, det känns tryggt att ha det med mig framöver. Det har varit stort fokus på reflektion under certifieringsprocessen vilket jag har uppskattat mycket. Jag har fått med mig viktiga insikter om mina egna styrkor och vilka utvecklingsområden jag har.
Genom att välja IPMA har min erfarenhet och kompetens bedömt utifrån ett heltäckande perspektiv. Särskilt kompetensen att leda, inspirera, bygga relationer och motivera mig själv, mitt team och samtliga intressenter till uppdraget vilket IPMA-certifiering är unik med. Att certifieringen dessutom stödjer kompetensutveckling i alla branscher, i alla typer av projekt och är internationellt erkänd, ger mig en extra trygghet i min projektledarroll.
Vad hade du för målsättningar med certifieringen?
Min målsättning med certifieringen var att få möjlighet att stanna upp, reflektera och dokumentera mina kunskaper och erfarenheter om projektledning – vad har jag lärt mig från både misstag och framgångar i tidigare uppdrag och hur det har format mig som projektledare. Den viktigaste målsättningen var dock att bli godkänd i alla delar i processen och bli certifierad!
Vad kommer certifikatet innebära för dig och / eller ditt företag
Certifieringen har gett mig ett bevis på mina kompetenser inom projektledning. Jag kan känna mig trygg och säker över min kunskap och mina förmågor – och så klart är jag väldigt stolt över min certifiering!
Grattis säger vi!