Projektledarcertifiering
Varje år väljer 500 svenska projektledare att genomföra en projektledarcertifiering enligt IPMAs system. På så sätt får de ett försprång på arbetsmarknaden, ett vidgat nätverk och ett kvitto på sin kompetens som är internationellt erkänt. 

IPMA – International Project Management Association, är en paraplyorganisation för projektledarföreningar världen över. De senaste tio åren har över 150 000 projektledare fått sin kompetens verifierad enligt IPMAs system.

Anmäl dig › eller läs mer om processen › eller


Per Olof Sandberg

Vilken nivå passar mig?

Det finns fyra nivåer (A, B, C och D) och det är inte alltid helt enkelt att välja rätt nivå – vi guidar dig genom processen.
Olika nivåer ›

Vad kostar det?

Det är billigare att certifiera sig om man bli medlem i Svenskt Projektforum och givetvis kostar det lite olika beroende på nivå.
Priser 2014 ›

För dig som är arbetsgivare

Med projektledare som är certifierade enligt IPMAs system säkerställer du att dina projekt genomförs av människor med rätt kompetens. Kompetens verifierad av ett ramverk som är internationellt erkänt.
Läs mer om hur din organisation kan öka säkerheten i projekt ›

Hitta rätt utbildning

En certifiering är ingen utbildning, utan är ett testar av din kompetens. Vill du utbilda dig måste du göra det någon annanstans, eftersom Svenskt Projektforum måste vara fristående och obereoende för att kunna göra IPMA-certifieringar. Sedan våren 2011 finns konceptet IPMA Registering – ett system för att verifiera innehållet i projektledarutbildningar utifrån IPMAs internationella ramverk för kompetens i projektledning. De utbildningarna är något mer anpassade för dig som vill göra en certifiering.
IPMA registrerade utbildningar ›

IPMA:s internationella databas

Efter du klarat din certifiering kommer du att registeras i IPMA:s internationella databas där du kan visa upp ditt certifikat och nivå för kunder och arbetsgivare och bevisa din kompetens inom projektledning.
Hitta dig i databasen på www.ipma.ch ›

Intresseanmälan

Våra certifieringstillfällen fylls på snabbt. Om du inte hittar ett datum som passa kan du hjälpa oss att mäta efterfrågan på IPMA-certifiering. På så sätt kan vi planera in fler tillfällen och du hittar en tidpunkt som passar dig.
Gör en intresseanmälan ›