In 1987, the United Nations Brundtland Commission defined sustainability as “meeting the needs of the…
Missa inte Project Management Talks 12 juni!
Project Management Talks 12 juni – ett frukostseminarium on-line!
Mellan 8.30 – 9.30 fredagen den 12 juni vill vi bjuda in till en inspirerande frukost – vi kan inte bjuda på frukosten, den får du ordna själv men vi står för inspirationen…
Den här fullspäckade timmen kommer innehålla följande punkter:
Insikt för att lyckas – Inställning gör att vi agerar olika – Johanna Lycken & Erika Quist
Inställning gör att vi agerar olika. Alla människor drivs av något och mycket enkelt sett finns det två personligheter. Den ena personligheten drivs av möjligheten att lyckas och den andra personligheten drivs av rädslan att misslyckas. Om jag är medveten om dessa drivkrafter kommer jag att kunna styra mig till rätt inställning och mot önskat resultat i mitt arbete, i mitt ledarskap eller i privat. När jag som ledare identifierar personligheterna kommer jag ha lättare för att läsa av situationer, leda arbetet och kommunicera med gruppen. Men allt börjar med mig själv, jag behöver veta vem jag är innan jag kan identifiera andra.
Om Johanna och Erika: Johanna Lycken är IPMA-certifierad projektledare med stor erfarenhet av att driva projekt inom IT och verksamhetsutveckling. Erika Quist är engagerad ledare med stor kapacitet och duktig på att möta och bemöta.
Tillsammans arbetar Johanna och Erika i projektet VILJA som syftar till att ge ökad kunskap och förståelse om olika personligheter med målet att utveckla verksamhet. Empati är en affärsfördel!
Agilt ledarskap – en balansakt mellan motsägelser – Tomas Gustavsson
När ledare börjar förstå det agila arbetssättet möts de ofta av motsägelser. Scrumgrundaren säger att vi måste följa scrums regler samtidigt som en agil värdering är att anpassa arbetssättet efter behov. Teamet ska vara självorganiserande samtidigt som ledaren ska utmana teamet. Under den här presentationen går vi igenom ett antal motsägelser som den agila ledaren måste hantera och vad forskningen visar vad som fungerar.
Om Tomas: Tomas Gustavsson har under många år varvat livet som konsult inom IT och ledarskap med att undervisa på Karlstads universitet. Han har skrivit böcker om agil projektledning och vunnit priset ”Årets projektledarbok”. Tomas forskar även inom systemutveckling med agila metoder i större organisationer.
Vi utser vinnaren av Donald Davies Stipendium 2020!
”En projektledare som gjort det omöjliga möjligt i ett omfattande projekt”. Donald Davies Stipendium tilldelas årligen en projektledare som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn.
Finalisterna är:
Åsa Ander, Organisationsutvecklare/Projektledare, Svenska Röda Korset
Två år in i projektet ’Ett Röda Korset på nätet’ har organisationen gått live med en ny engagemangsplattform för såväl extern som intern digital kommunikation. Plattformen inkluderar både insamling och stöd till de som behöver Röda Korsets hjälp. Som projektledare har Åsa möjlig-gjort detta komplexa och ambitiösa projekt. Hennes förmåga att äga och förmedla visionen, och att skapa överblick, har fått alla deltagare i projektet – ledning, partners och frivilliga medlemmar – att känna trygghet och tillit till processen. Kreativitet och vikten av att steg för steg gå framåt mot innovativa förändringar, har varit viktiga hörnstenar för Åsa
Silvana Balcanovic, Projektledare, CGI
Silvana leder sedan 2018 ett koncerngemensamt inköpsprojekt på Vattenfall, med ansvar för leverans av en global inköpsprocess inklusive outsourcing av inköpstjänster. Målet med förändringen är att ge verksamheten bättre kontroll över sina inköp, budget och en effektivare förhandlingsprocess. Tack vare sin långa projekterfarenhet och förmåga att skapa en enkel och lättbegriplig kommunikation, har Silvana skapat strukturerade och effektiva arbetsflöden, inspirerat och motiverat alla inblandade människor, och säkrat framgången för projektet.
Johnny Eliasson, Complex Venture Owner, Tele2 AB/Curamando AB
Programmet ’Storm the Gates’ hade som mål att, trots regulatoriska begräsningar och andra utmaningar, skapa och lansera ett helt nytt mobilvarumärke till den svenska marknaden – redan den första dagen efter fusionen mellan Tele2 och Com Hem. I tillägg skulle tre affärskritiska kundförmåner erbjudas för att realisera en del av fusionens potential. Johnny drev programmets största ström och lyckades tillsammans med ett flertal team säkerställa en IT-leverans lagom till erhållet EU-godkännande av fusionen. Programmet ’Storm the Gates’ har bidragit till signifikanta synergier mellan Tele2 Groups största varumärken.
Foto: Göran Ekeberg
Om Project Management Talks – idéer värda att sprida!
Då vi ska undvika fysiska möten vill Svenskt Projektforum bjuda in erfarna yrkesverksamma från olika branscher, statliga och icke-statliga organisationer att bli våra talare och dela sina erfarenheter, verkliga lösningar på problem som vi alla står inför för idag och kan förvänta oss i morgon – och detta sker digitalt. Vill du dela ett coolt projekt, prata om framtiden eller ge konkreta tips och tricks eller vill du och din organisation vara medarrangör? Kontakta pia.lundgren@projektforum.se
Arrangör:
Powered by: