In 1987, the United Nations Brundtland Commission defined sustainability as “meeting the needs of the…
”Walk the talk” – nätverk förändringsledning
– Ett nätverk för dig som är intresserad av förändringsledning, som vill lära dig mer om hur du lyckas med förändringsarbetet och som vill utbyta erfarenheter med andra i liknande situation.
Syfte
Syftet med nätverket är att ge dig som nätverksdeltagare ny kunskap, inspiration och framför allt möjlighet att utbyta erfarenheter vad gäller arbete med förändringsledning, kring exempelvis:
– Hur får man egentligen saker att hända i ett team?
– Vilka krav ställs det på en förändringsledare för att hen ska lyckas i sin roll?
– Vilka är de vanligaste misstagen i ett förändringsledningsarbete?
– Best Practice – finns det?
– Kultur och struktur – hur gör man för att förändra detta?
Nätverksledare
Sture Johansson, har varit verksam som affärs- och verksamhetsutvecklare sedan 1994 i egna företag och som anställd i olika nyckelroller såsom affärsutvecklingschef, VD och affärsområdeschef. Sture jobbar idag som affärsområdesansvarig inom Consulting och har drivit en rad komplexa utvecklingsuppdrag åt företag och organisationer verksamma inom teknik, energi och fastighet. Sture är även ledamot i styrelsen för Svenskt Projektforum.
Mer finns att läsa på: https://www.linkedin.com/in/sturejohansson/
Deltagare
Nätverket är öppet för alla medlemmar i Svenskt Projektforum som arbetar med förändringsledning i någon form. Inledningsvis kommer träffarna ske digitalt.
Program
Grunden för nätverksmötena är såklart erfarenhetsutbytet och innehållet kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål men vi kommer ta avstamp i följande programpunkter:
Inledning
Spelregler för ERFA-mötet. Reflektioner kring tidigare ERFA-möten – vad krävs för att göra just detta möte meningsfullt!
Omvärld & förändring
Vad driver på förändring och hur kan vi upptäcka behov i tid?
Kulturen som möjliggörare
Hur kan man transformera en kultur – går det egentligen?
Förändringsmodeller
Bra och lite mindre bra
Erfarenheter
Lyckade exempel, och mindre lyckade – lessons learned
Pedagogik
Pedagogiken är processorienterad och bygger på involvering i form av diskussioner, öppna frågor och konkreta svar. Nätverksledaren gör inlägg med anknytning till respektive områden samt förmedlar teori och erfarenheter. Humor och seriositet används i växelbruk för att tillföra samtalet energi.
Anmälan
Första nätverksmötet kommer att äga rum den 23 februari kl 9.00-11.00. För att möjliggöra reflektion och erfarenhetsutbyte är platserna begränsade. Först till kvarn gäller. Om du anmält dig men fått förhinder, var vänlig och meddela oss i så god tid som möjligt så kan vi erbjuda din plats till någon annan. Nätverket är kostnadsfritt och enbart för medlemmar i Svenskt Projektforum. Länk till anmälan>
Väl mött!
Mvh/ Svenskt Projektforum och Sture J