Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

33;e IPMA Världskongressen hålls i Sydafrika

I höstas träffade våra styrelsemedlemmar, Fredrik Lorén Karlsson och Herwig Stöckl, ordföranden för IPMA Sydafrika, Ben Peters, som berättade något verkligen fascinerande. För bara några år sedan hade inte Sydafrika någon bra mötesplats för projektledare och att vara certifierad projektledare då, var ganska unikt. Projektkompetens efterfrågades i princip i alla sektorer.

Svenskt Projektforum, som har varit och fortfarande är mötesplatsen för Sveriges projektledare och som erbjuder IPMA projektledarcertifieringar i Sverige, inspirerade IPMA Sydafrika till att nå målet om att bygga upp något liknande hos sig.

IPMA Sydafrika har verkligen lyckats med att nå dessa mål! Redan på den senaste globala konferensen i Sevilla i höstas, hade Sydafrika flera projekt som presenterades och prisades och i år har Sydafrika fått förmånen att organisera den 33;e IPMA Världskongressen i sin egen ”City of Hope”, Kapstaden, i november i år.

Från att de lät sig inspireras av oss och andra länder i IPMA familjen, så har de nu blivit en förebild för oss andra länder. Ben har dessutom sökt kontakt med Herwig igen, för att säkerställa att Sverige skickar representanter. Vi tycker det är otroligt roligt och det visar att svensk projektkompetens och projektledning står högt i kurs även internationellt.

Är du  intresserad av eventet , vill skicka in ett bidrag själv eller bara är allmänt intresserad av nyttig information inom projektområdet, rekommenderar vi att att en titt på eventets egna hemsida.  Hemsidan har verkligen lyckats med sin marknadsföring och speglar  Bens och IPMA Sydafrikas inställning – sharing is caring.

Vi är säkra på att det faktiskt är en länk som är värd att spara, även om du inte har möjlighet eller vill delta på eventet i Kapstaden, då det med säkerhet kommer mer nyttig information för oss projektledare.

Vi på Svenskt Projektforum är helt eniga med Ben och försöker i allt större omfång dela med oss av den gigantiska projektkompetens som finns inom den globala IPMA familjen.

Författare Herwig Stöckl

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top