Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Anna Nilsson-Ehle ny ordförande i Projektakademien

Vid årsmötet den 10 april 2014 valdes Anna Nilsson-Ehle, chef för Chalmers fordons- och trafiksäkerhetscentrum SAFER, till ny ordförande för Svenska ProjektAkademien. Hon utsågs till Årets Projektledare 2001 för sitt arbete med att leda uppbyggnaden av kunskapscentret Universeum i Göteborg och är sedan dess medlem i Projektakademien.

Anna Nilsson-Ehle är civilingenjör från Chalmers. Hon arbetade några år som utvecklingsingenjör för ett leverantör till stålindustrin och började sedan på Volvo Personvagnars Säkerhetscentrum. Hon arbetade inom Volvokoncernen i 20 år innan hon 1999 började som VD för Universeum. Annas slutsats från dessa olika erfarenheter är en övertygelse att mångdisciplinära team som förstår sin gemensamma uppgift, sitt ömsesidiga beroende och har högt ställda mål kan prestera häpnadsväckande resultat.

Anna Nilsson-Ehle efterträder Anders Söderholm som Akademiens ordförande. Anders har på ett mycket förtjänstfullt sätt lett Akademiens arbete under 2004-2014, och han fortsätter att vara aktiv i dess verksamhet som ordinarie ledamot. Anders avtackades vid årsmötet med en akvarell föreställande Väckers fyr.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top