Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Priset Årets projektledarbok 2015 går till ”Psykologi för projektledare” av Leif E. Andersson (Sanoma Utbildning).

Juryns motivering lyder:

 Av årets tre finalböcker är två rätt traditionella projektledningsböcker som på ett bra sätt beskriver processer och har lite olika och egna vinklar, men den som sticker ut är en bok inbjuder till läsning BÅDE för den erfarne men även för den juniora projektledaren.

Att på ett intressant och läsvänligt sätt beskriva hur man kan hantera ledarskapet ur ett mänskligt och personligt perspektiv gör att ”Psykologi för projektledare” av Leif E. Andersson för oss framstår som det självklara valet till Årets projektledarbok!

”Jag är mycket glad för utmärkelsen och speciellt över att syftet med boken är precis det som juryn beskriver i motiveringen” säger Leif E. Andersson.

 Dessutom delar juryn i år ut ett Hederspris till Jan Wisén och hans bok ”Effektivt projektarbete” med motiveringen:

Jan har skrivit många böcker inom ämnet projekt och projektledning och han bidrar till att höja kompetensen hos de som läser hans böcker. Det är inte bara ”för lång och trogen tjänst” som vi delar ut detta pris utan för att visa vår uppskattning till en författare som utvecklas hela tiden. 

Sedan 2008 har Svenskt Projektforum utsett ”Årets projektledarbok”. Priserna kommer att delas ut på Svenskt Projektforums evenemang Projektverktygsdagen den 27 maj.

 Årets Projektledarbok utses av en jury som består av åtta personer från både stora och små organisationer och både inom privat och offentlig sektor. Det dem har att ta hänsyn till är att det skall vara av en svensk författare (alltså inget översatt), men det kan vara på engelska – inte så vanligt, men det förekommer.  Juryn bedömer om boken tillför något nytt, om den är intresseväckande och om den är användbar. Dessutom spelar det grafiska utseendet roll och den stilistiska förmågan hos författaren/författarna.

 Juryn består av:

Tarja Räihä, Region Örebro Län
Ulrika Park, Frontit AB
Marita L Larsson, Pensionsmyndigheten
Christina Gillberg, Trafikförvaltningen i Stockholm
Anders Eklund, Moment AB
Henrik Stadler, ByggFast Projekt AB
Thomas Ahlskog, Stiftelsen Tryggare Sverige
Johan Hydén, KAMP Företagsutveckling AB, ordförande

De nominerade böckerna var:

Projektledning  – Anette Hallin, Tina Karrbom Gustavsson
Psykologi för projektledare – Leif E. Andersson
Tillsammans – Peter Antman
Planera ditt projekt – Siw Lundqvist, Leif Marcusson
Effektivt projektarbete – Jan Wisén, Börje Lindblom
Effektivare Resurser med Lean och Agila Projekt – Georg Silber, Anna Sanell

åretsprojektledarbok

Årets Projektledarbok.

Back To Top