Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Bättre teamkänska i hybridmöten

Möten bidrar till att skapa en känsla av gemenskap och att vi arbetar mot samma mål. Tidigare har den gemenskapen ofta kommit ur att vi befunnit oss i samma rum och fått samma typ av sinnesintryck, men forskning tyder på att även hybridmöten – rätt utformade – kan hjälpa oss att skapa den där känslan av att vi är ett team.

  • Bra teknik – Det första som kan vara bra att tänka på vid hybridmöten är att rätt förutsättningar finns så att alla deltagare har lika enkelt att komma till tals – oavsett om de finns på plats eller på distans. Då blir det också lättare att få en rättvis fördelning av deltagandet och anpassa hur aktiva personerna är i mötet.
  • God belysning – Ljus är också en viktig punkt, oavsett om deltagaren sitter hemma eller på kontoret. Vi människor vill se varandras ögon för att inte bli osäkra. Om kameran visar ett mörkt ansikte i motljus, eller ännu värre om deltagaren har kameran avstängd, får vi också svårare att lyssna.
  • Lugn och ro – Att kunna sitta i lugn och ro under mötet och slippa störande ljud runt omkring är också en viktig del. Vi behöver kunna fokusera och koncentrera oss och där gäller samma krav på det digitala som det rumsliga. Genom att dela in kontoret i flexibla mötesrum med till exempel flyttbara skärmar, kan ni enkelt skapa en trygg miljö som hjälper kollegorna fokusera på rätt saker.

Källa: Systemintegratören Audiocom Pendax

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top