Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Möt Herwig Stöckl

Låt oss få presentera Svenskt Projektforums nyaste styrelsesuppleant!Herwig Stöckl, såsom namnet antyder, är uppvuxen i Österrike men bor nu på västkusten och har arbetat med projekt i internationell kontext under stor del av sitt yrkesverksamma liv, på bl.a Siemens och Ericsson. Idag driver Herwig ett eget konsultbolag och ansvarar just nu för ett långt och komplext uppdrag inom hälsosektorn för Västra Götalandsregionen. Han har ett brinnande intresse för projektledning som arbetsform och har även gett ut ledarskapsboken ”You in charge”.

Varför vill du sitta med i styrelsen för Svenskt Projektforum?

Jag har sedan 2005 engagerat mig i projektledning som yrkesform, både hos min arbetsgivare och hos Project Management Institut. När jag fick frågan om jag var intresserad av att ställa upp för inval i styrelsen i Svenskt Projektforum tvekade jag inte en sekund, då jag tror att båda institutionerna kompletterar varandra och förstår de varann så bidrar det mest till svensk projektledning. Enligt de som nominerade mig tror de att jag kan göra ett bra bidrag där.

Vad vill och kan du tillföra till organisationen?

Som nämnt ovan vill jag gärna se till att projektledarsdisciplinen får bästa möjliga förutsättningar inom hela Sverige och att de institutioner som brinner för det hjälper varandra och kompletterar varandra. Sedan har jag personligen jobbat med över 60 länder och är multikulturell, så jag vill även bidra med förståelsen för den viktiga aspekten att mångfald kan utnyttjas som styrka. Jag vill även bidra med att skapa mer förståelse för hybrida modeller, där agila och mer traditionella metoder möts.

 

Vi hälsar Herwig varmt välkommen till Svenskt Projektforum!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top