Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

PM Talks 12 juni

  • pia.lundgren@projektforum.se
  • PM Talks

Fredagen den 12 juni arrangerade vi Project Management Talks – idéer värda att sprida! Då vi ska undvika fysiska möten vill vi bjuda in erfarna yrkesverksamma från olika branscher att bli våra talare och dela sina erfarenheter, tips, idéer och verkliga lösningar på problem som vi alla står inför idag och kan förvänta oss i morgon!

Denna gång fick vi möta Johanna Lycken och Erika Quist som talade om Insikter för att lyckas, vi träffade också finalisterna till Donald Davies Stipendium – tre projektledare som lyckats med utmanande projekt och vinnaren utsågs. Vi fick också lyssna till Tomas Gustavsson om hur Agilt ledarskap är en balansakt mellan motsägelser!


Johanna Lycken som är IPMA-certifierad projektledare med stor erfarenhet av att driva projekt inom verksamhetsutveckling och IT. Erika Quist som är en engagerad ledare med stor kapacitet och en fena på att möta och bemöta där var och en befinner. En intressant föreläsning om hur vår inställning bidrar till hur vi agerar.

Insikter för att lyckas. Vi fick t ex insikter om dynamiskt eller statiskt mindset som påverkar vår kontrolluppfattning. Om vi har dynamiskt mindset, har vi en förmåga och tro på att vi kan påverka händelser i vår omgivning och tro på oss själva. Om vi har ett statiskt mindset tror vi att yttre omständigheter styr och vi ser inte oss själva som orsak till när det går bra. Oftast är vi en blandning av båda, i olika situationer har vi förmåga att tro det ena eller andra om oss själva. Ett medskick: en viktig faktor för att lyckas i projekt är kommunikation och i det komma ihåg att andra inte alltid tänker som du själv. Så jobba mot att gå från Självklart till Viklart!


Prisutdelning av årets Donald Davies Stipendiat – ett pris som årligen tilldelas en projektledare som gjort det ”omöjliga möjligt” och som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn. Tre finalister av många nominerade var utsedda. Läs mer om finalisterna här>

Och vinnaren är: Johnny Eliasson, som arbetar som Complex Venture Owner, Tele2 AB/Curamando AB. Programmet ”Storm the Gates” hade som mål att, trots regulatoriska begräsningar och andra utmaningar, skapa och lansera ett helt nytt mobilvarumärke till den svenska marknaden – redan den första dagen efter fusionen mellan Tele2 och Com Hem. I tillägg skulle tre affärskritiska kundförmåner erbjudas för att realisera en del av fusionens potential. Johnny drev programmets största ström och lyckades tillsammans med ett flertal team säkerställa en IT-leverans lagom till erhållet EU-godkännande av fusionen. Programmet ’Storm the Gates’ har bidragit till signifikanta synergier mellan Tele2 Groups största varumärken. Vi gratulerar Johnny!


Som sista punkt i programmet fick vi lyssna till Tomas Gustavsson som under många år varvat livet som konsult inom IT och ledarskap med att undervisa på Karlstads universitet. Han har skrivit böcker om agil projektledning och vunnit priset ”Årets projektledarbok”. Tomas forskar även inom systemutveckling med agila metoder i större organisationer. Tomas intressant programpunkt

Agilt ledarskap är en balansakt mellan motsägelser. Den första motsägelsen: – Är Agilt en regelbok eller verktygslåda? Den andra -Är vi som Scrum Master ledare eller betjänt? Och till sist – Agil projektledning, är det en oxymoron? (= två ord vars betydelser ensamma motsäger varandra men tillsammans har en meningsfull innebörd.) Vi fick ta del av intressanta tips och tankar.


Vår ciceron under timmen var Ulrika Lingslunde, verksamhetschef Svenskt Projektforum.

Inom kort hoppas vi kunna publicera innehållet för er som inte kunde vara med!

 

Har du idéer till föreläsningar on-line för Sveriges Projekt-proffs? Kontakta pia.lundgren[at]projektforum.se!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

pia.lundgren@projektforum.se

Back To Top