Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Smarta appar för projektledaren

Cisco Webex Meetings
Möten är en naturlig och ganska så betydande del av en projektledares vardag. I många projekt arbetar man från olika platser. Deltagarna kan jobba från kontor i både Sverige och utomlands, hemifrån eller på resande fot. Att träffas fysiskt åtminstone inledningsvis är oslagbart, men många möten kan också genomföras och ersättas av telefon och video. Cisco Webex Meetings, som är en stor leverantör av webbaserade konferenser erbjuder sina tjänster även i app-form. Du kan som vanligt sätta upp ett möte, ansluta, se och dela material, prata, se och chatta med andra deltagare osv. Appen kan synka med Dropbox så att du kan dela material via telefonen. Det enda som krävs för att sätta upp ett möte är en företagslicens. För att delta krävs en installerad app och ett mötes- eller sessionsnummer
www.webex.com

Project Management
Ibland vill man lära sig mer och bli inspirerad, inte bara av personer i sitt eget nätverk utan även andra auktoriteter. Project Management erbjuder dagligen både kortare videos och välskrivna artiklar kring allt som rör projektledning. Innehållet är gratis, men då du varken kan söka på specifika nyckelord eller filtrera på generella kategorier så måste du titta/läsa i omvänd kronologisk ordning.
Project Management på iTunes

Groups
Groups är en applikation som förenklar kommunikation. I appen kan du skapa olika kontaktlistor för olika grupper såsom styrgruppsmedlemmar, delprojektledare, alla intressenter osv. Groups synkar med dina kontakter i telefonen så att du på så sätt enkelt kan skapa listor utan att behöva mata in kontaktuppgifterna på nytt. Därefter är det bara att skicka ett sms eller mail via appen. Groups är gratis, men mer avancerade betalalternativ som till exempel Groups: SMS, Mail and Manage Contacts finns. Ingen av apparna kräver att mottagaren har appen installerad utan meddelandet levereras som sms eller email, med ditt eget telefonnummer eller email som avsändare.
Groups på iTunes

Twitter
Med över 200 miljoner aktiva användare är Twitter ett av de största sociala nätverken. För dig som projektledare erbjuder det möjlighet att både kommunicera med projektintressenter och ta del av andras erfarenheter och kunskaper inom projektledningsområdet. Om du bedriver ett projekt av stort allmänintresse, t ex ett byggprojekt, kan Twitter användas för förankring med framtida kunder som ett komplement eller alternativ till en företagsblogg eller Facebook. Två utmärkta twittrande byggprojekt att inspireras av är Citybanan och Nya Karolinska Stockholm. Det är lätt att komma igång och så fort du har registrerat dig kan du börja skriva. Inläggen kan vara maximalt 160 tecken långa, men kan kompletteras med bilder och länkar till andra siter. Låt initiativet inte rinna ut i sanden när du väl har kommit igång utan kom ihåg att kommunicera frekvent.
Twitter på iTunes

Pocket (tidigare Read It Later)
När du reser mycket och datorn är otymplig att plocka fram eller när internetuppkoppling inte är tillgänglig, så kan du via Pocket komma åt artiklar, videos och bilder när du senare har gott om tid men ingen eller dyr uppkoppling, som till exempel på flygresor eller utomlands.
Pocket på iTunes

[faktaruta]
av Silvana Balcanovic[/faktaruta] Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top