Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Vinnaren av Årets projektledarbok 2022!

Varje år sedan 2008 har Svenskt Projektforum delat ut priset för Årets Projektledarbok. Juryn bedömer hur aktuella böckerna är, hur lätta de är att ta till sig samt om de tillför något nytt. Boken måste ha en svensk författare men den måste inte vara skriven på svenska. Boken måste beröra något som direkt kan användas inom projektområdet, det kan vara en bok direkt riktad till projektledare eller projektmedarbetare men det kan också beröra områden som tex kommunikation, teamutveckling eller ledarskap. 

Vinnaren av Årets Projektledarbok 2022 är boken Gruppsykologi – Om grupper, organisationer och ledarskap av Lars Svedberg. 

Juryns motivering till Årets projektledarbok 2022 – Gruppsykologi av Lars Svedberg

En heltäckande och vetenskapligt grundad bok om individer, grupper och ledarskap. En bra bok för alla som vill veta mer om hur individer och grupper fungerar. Den berör många teorier och modeller och ger en nyttig översikt inom området ledarskap oavsett om läsaren är en privatperson, projektledare eller har en annan ledarbefattning. Boken är dessutom lätt att läsa och lätt att ta till sig.

Om författaren

Lars Svedberg är docent i pedagogik och legitimerad psykolog. Han har gedigen erfarenhet av lärarutbildning, ledarutbildning och kompetensutveckling inom offentlig, ideell och privat sektor. Lars forskar om ledarskap och ledning på olika nivåer inom politiskt styrda organisationer.

Hederspris till Bo Tonnquist

Juryn för Årets Projektledarbok 2021 har tilldelat Bo Tonnquist ett hederspris för sitt enträgna arbete med att skriva enkelt och lättfattligt om hur det är att vara projektledare.

Juryn består av Johan Hydén (ordförande) KAMP Företagsutveckling, Annika Bergström, Tarja Räihä – Örebro Län, Ulrika Park – Frontit, Richard Svahn, Christina Gillberg – Creation Unlimited, Anders Eklund – Moment AB och Henrik Stadler – ALFRED Consulting AB.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top