Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Ett år med långsiktiga satsningar

Foto: Mats Wall

Tre stora konferenser, ny webbplats och IPMA-registrering av projektledarutbildningar. 2011 har varit ett år med satsningar för Svenskt Projektforum.

I år valde föreningen att satsa på ett ytterligare evenemang utöver konferenserna Projektforum och Projektverktygsdagen. I slutet av november arrangerades ett nordiskt forum för infrastruktur, stadsutveckling, forskning och kompetens i Göteborg tillsammans med CMB Chalmers, Fliba, Interregprojektet IVA och Nordnet. Sammanlagt samlade föreningens tre stora event ca 750 deltagare.

Intresset för projektledarcertifiering enligt IPMAs system är fortsatt starkt hos företag och organisationer runtom i Sverige. Ett exempel är Trafikverket som från och med i år använder IPMAs system för utveckling och utvärdering av myndighetens projekt och projektledare.

Lättare att hitta rätt utbildning

En viktig del i föreningens mål att stärka projektledare i sin yrkesroll är att visa på olika vägar för kompetensutveckling. Därför valde Svenskt Projektforum att under 2011 lansera IPMA-registrering i Sverige, ett system för att verifiera innehållet i projektledarutbildningar utifrån IPMAs internationella ramverk för kompetens i projektledning. Den första omgången av IPMA-registrerade utbildningar blev klar i april och omfattar tio projektledarutbildningar.

Fler sätt att delta

Föreningens ca 2200 medlemmar är spridda över hela landet. För att alla ska få chansen att ta del av föreningens aktiviteter har föreningen satsat på en omfattande dokumentation och bevakning av event och seminarier. Bland annat sändes ett flertal av seminarierna på Projektverktygsdagen 2011 i maj och Projektforum 2011 i slutet av november live via internet – ett inslag som kommer att återkomma och utökas under nästa år.

Ny webbplats – nya möjligheter

I slutet av september lanserades nya projektforum.se. En modern lösning som är en viktig del i arbetet med föreningens långsiktiga satsning på en aktiv webbnärvaro. På nya projektforum.se får du ta del av senaste nytt kring projekt och projektledning och vad som händer inom Svenskt Projektforum och IPMA. Bland annat genom artiklar från tidningen Projektvärlden och via föreningens närvaro i sociala medier. Dessutom kan den enskilde projektledaren få hjälp med att hitta rätt nivå i IPMA-certifieringen och inloggade medlemmar får tillgång till extra artiklar och en omfattande ordlista med projektterminologi. Under 2012 fortsätter vi arbetet med att utveckla nya funktioner och tjänster på projektforum.se.

Styrelsen och föreningskansliet hoppas att nästa år blir lika utvecklande som detta och önskar alla medlemmar och samarbetspartners en god jul och ett gott nytt år!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top