Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Agil projektledning

I Agil projektledning förklaras på ett lättfattligt och inspirerat sätt tankegångarna bakom de agila metoderna men också det konkreta tillvägagångssättet, de nästan löjligt enkla men lika kraftfulla verktygen och de praktiska knepen som agila projektledare och projektgrupper använder. Kort sagt: Allt du behöver för att jobba agilt.

Traditionella projektledningsmetoder och även Lean tjänar som bakgrund för beskrivningen av hur agila metoder vuxit fram. Ett avsnitt om roller reder ut ledarskapet och mekanismerna bakom den självstyrande projektgruppen. Därefter följer bokens struktur kronologin i projekt – från planering och förstudie till genomförande och avslut – och visar hur det agila förhållningssättet fungerar i varje fas. Övningar för en verklig projektgrupp eller för rollspel avslutar varje kapitel och vill du använda fler övningar finns den kompletterande boken Agil projektledning Övningsbok. Andra upplagan har bl.a. utökats med ett avsnitt om chefens roll i agila projekt.

Författaren, Tomas Gustavsson, undervisar i projektledning vid Karlstads universitet, är certifierad scrum master och har arbetat med agila metoder sedan 2002. Hans förra bok utsågs till Årets projektledarbok av Svenskt Projektforum.

Förlag: Sanoma
Författare: Tomas Gustavsson

Bonusbok. Agil projektledning Övningsbok
Boken fungerar som ett komplement till textboken Agil projektledning men även fristående för dig som vill utveckla din agila förmåga.

Böckerna följer samma struktur: från förstudien till projektets avslut och innehåller olika slags övningar:
– instuderingsfrågor
– praktiska övningar
– diskussionsövningar
– scenarioövningar

Agil projektledning Övningsbok riktar sig till såväl yrkesverksamma projektledare som studenter i projektledning som vill förbättra sitt agila arbetssätt.

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top