Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Årets projektledarbok 2018 utsedd

Sedan 2008 har Svenskt Projektforum delat ut priset Årets Projektledarbok till den svenske författare som juryn ansett vara bäst under aktuellt år.  Juryn (sju personer) läser och bedömer varje bok utifrån hur aktuell och användbar den är. Det räcker inte med att ämnet är aktuellt utan boken ska även kunna användas rent praktiskt i verkligheten.

De tre som gick till final var:

”Tio klassiska risker i projekt” av Henrik Szentes

”Lyckas med projekt” av Louise Bergman

”Leda med mål” av Bengt Kallenberg

Juryn enades om att utse ”Lyckas med projekt” av Louis Bergman till vinnare av Årets Projektledarbok 2018. Juryns motivering lyder:

Boken har en intressant vinkling från en sektor i samhället som inte vanligtvis förknippas med stora kostsamma projekt men som är oerhört viktiga i vardagen och gäller för alla åldrar och alla varianter som människor.  Boken är både enkel och tydlig samtidigt som Louise Bergman beskriver projekt på ett lättfattligt och insiktsfullt sätt. ”Lyckas med projekt” ger nyttig & erfarenhetsbaserad vägledning till såväl nya som erfarna projektledare. Boken är också relevant både inom och utanför kommunal verksamhet. Detta är inte en vanlig lärobok i hur man planerar projekt med olika metoder och verktyg utan handlar om vikten av att kunna bygga och hantera relationer i projekt. Boken är därför användbar för alla typer av projektledare.

För 2019 har vi öppnat nomineringsprocessen. Böckerna ska vara skrivna av svenska författare (boken kan vara skriven på engelska) och vara utgiven under 2019. Maila pia.lundgren@projektforum.se

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top