Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Årets Projektledarbok 2020 är utsedd!

Årets Projektledarbok 2020

Årets Projektledarbok är utsett,  det är en utmärkelse som Svenskt Projektforum delat ut varje år sedan 2008. 2019 var det en hel del intressanta böcker nominerade inom vårt område.

De tre finalisterna var:

Agilt eller projekt av Bo Tonnquist (Sanoma utbildning)

Att leda grupper av Josi Lundin och Rein Lallo (Studentlitteratur)

OBM-boken av Leif E Andersson (Sanoma utbildning)

Normalt brukar vi träffas fysiskt när vi ska utse segraren men i år fick det ske digitalt. Vi diskuterade de tre olika böckernas styrkor och eventuella svagheter och därefter fick juryn rangordna de tre och den som då fick flest poäng vann. Efter intressanta diskussioner och en jämn omröstning stod slutligen OBM-boken som segrare.

 

Vi enades om följande motivering:

OBM-boken är en bok om beteenden och dess inflytande på våra projekt och organisationer.  Ett högaktuellt ämne för projektledare och andra som arbetar med förändring, utveckling och grupper.

På ett konkret och lättförståeligt sätt får vi både vetenskaplig insikt och handfasta råd att använda i vårt dagliga ledarskap.

Det är andra gången som Leif E Andersson vinner detta pris. 2015 vann han med boken Psykologi för projektledare. Detta visar att projektledning är ett brett område och att det fortfarande finns mycket att skriva om.

 

För juryn,

Johan Hydén, ordförande

 

Lästips! Listan med alla nominerade böcker >

Om priset: Svenskt Projektforum har stiftat priset “Årets Projektledarbok“. Böckerna för årets pris är utgivna under 2019. Juryn försöker bedöma hur aktuella böckerna är, hur lätta de är att ta till sig samt om de tillför något nytt. Boken måste ha en svensk författare men den måste inte vara skriven på svenska. Boken måste beröra något som direkt kan användas inom projektområdet det kan vara en bok direkt riktad till projektledare eller projektmedarbetare men det kan också beröra områden som tex kommunikation, teamutveckling eller ledarskap.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

pia.lundgren@projektforum.se

Back To Top