Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Att lyckas agilt handlar om kultur

Mattias Khaki är föreläsare och projektledare med erfarenhet av att leda, driva och hantera skalbara och omfattande team i både föränderliga och stabila kulturer. Den 4 december kommer han till Projektforum 2019 på Grand Hôtel i Stockholm.

Varför misslyckas många organisationer med att bli agila? Det handlar om företagskulturen, menar Mattias Khaki.  – Agila metoder är egentligen en form av ledarskap och projektledning, säger han. Att arbeta agilt handlar om att kunna vara reaktiv till en föränderlig sanning, genom feedback från kunden, och samtidigt få ut det bästa kundvärdet.  – Om organisationen vill bli mer innovativ och använda ett agilt arbetssätt, kan det finnas strukturer och invanda processer som gör det svårt att plötsligt ändra riktning. Att lösa nya problem med gamla metoder är i princip omöjligt.

– Men det agila fungerar inte heller utan struktur. Det finns exempel på företag som har tappat kontrollen, där alla team jobbar agilt, men man har tappat helheten. Strategi är vad du jobbar med, kultur är hur du jobbar. – Feedback kommer att sätta kulturen för ert team, projekt och företag. Den enklaste kulturen att anpassa för alla projekt är en kultur av uppriktighet.

Missa inte Mattias Khakis föreläsning den 4 december!

Läs mer och boka din plats här>

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

pia.lundgren@projektforum.se

Back To Top