Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

De bortkastade åren på arbetet

Få saker är mer deprimerande än uppskattningar av hur mycket tid människor spenderar på en viss aktivitet under sina liv. Tex: du kommer att spendera en tredjedel av ditt liv på att sova, nästan ett decennium på att titta på din telefon och fyra månader på att bestämma vad du ska titta på i dina streamingtjänster.

”The Economist” rapporterar om en ny studie, av akademiker från Maryland och Delaware Enterprise University Partnership (Madeup), som genomfört en tidsanvändningsundersökning av 5 000 kontorsarbetare i Amerika och Storbritannien där identifierar forskarna antalet minuter som människor slösar bort på meningslösa aktiviteter varje arbetsdag. (Möten är uteslutna: de visar sig ofta vara värdelösa men inte alltid och inte för alla.) Författarna extrapolerar sedan dessa siffror för att komma fram till en weighted total futility ”viktad total meningslöshet” (wtf) livstidsuppskattning av tid som kunde ha spenderats bättre. Resultaten är bokstavligen otroliga.

Korringen av stavfel tar upp emot 20 minuter per dag. Vilket motsvarar mer än ett halvår under en karriär. 145 dagar ägnar sig kontorsarbetaren åt att logga in i saker under sitt arbetsliv. Samtidigt som tekniken är en del av kärnan till problemet kan den också komma att minska andelen bortkastad tid. Tjänster som synkronisering av kalendrar och automatisk stavningskontroll finns ju redan. Nästa steg (som redan finns i vissa telefoner och datorer) är ansiktsigenkänning och fingeravtrycks-login. Nu ska det bara funka i alla olika tjänster och program som vi dagligen använder. Vilka nya produktiva aktiviteter kan vi då lägga tid på?

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top