Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Hur kan man optimera strategisk ledning, för att stödja affärsdriven planering och beslutsfattande?

Partnerinlägg – Thinking Portfolio

“Best practices of project and sustainability portfolio aligned in Thinking Portfolio Multi-Portfolio Platform”

Projekt har blivit det ett av de främsta verktygen för att driva förändringsarbete. Varje dag drivs dussintals, till och med hundratals, interna förändringsprojekt i stora eller medelstora organisationer. Men det finns ofta en ekonomisk utmaning, å ena sidan sparsamhet på kort sikt, men å andra sidan investera i framtiden på längre sikt.

Vilka utvecklingsprojekt eller program leder organisationen i rätt riktning? Och hur implementerar man hållbarhet i alla projekt- och organisationsnivåer?

Hur kan man optimera strategisk ledning, för att stödja affärsdriven planering och beslutsfattande?

Passa på att lyssna och delta i det kostnadsfria webbinariet måndagen den 26 september kl 13:00 – 14:00 som arrangeras av Thinking Portfolio och Planario tillsammans med Svenskt Projektforum.

Presentationen kommer att hållas på svenska och engelska.

LÄS MER OCH ANMÄLAN 

 

Vill du bli av med din excel? Lär dig hur SSAB gick från en sårbar Excel-djungel till pålitlig och mångsidig portföljförvaltning.

I och med sammanslagningen av SSAB och Rautaruukki 2014, prioriterades frågan att hitta ett gemensamt sätt att hantera planering, genomförande och rapportering. En gruppgemensam processmodell för investeringar och projekthantering utvecklades därför. Modellen utformades med målsättningen att vara praktisk men också att förenkla processerna. Sammanslagningen av organisationerna hade resulterat i att det fanns, bland annat, flera olika program för ekonomisk förvaltning och många kalkylblad i MS Excel med otaliga länkar. Genom att pröva oss fram lärde vi oss att det inte längre var praktiskt att använda MS Excel för att hantera investeringar, vi blev tvungna att byta från ”Excel-djungeln” till ett databasdrivet system, säger Arto Kangas, när denne förklarar bakgrunden till anskaffningen av systemet.

LÄS MER

 

Hur påverkar ledningens involvering resultatet av projektportföljstyrning?

Verktyg och metoder för projektportföljstyrning har blivit mycket populära idag. Ett växande antal företag har implementerat professionella verktyg och processer för projektportföljstyrning. Många företag driver dock fortfarande projekt och hanterar portföljer utan stöd från dedikerade team eller korrekta metoder. Så varför är projektportföljstyrning så viktigt? Behöver du definiera eller implementera vissa processer för att hantera projektportföljer?

LÄS MER

 

Ruth Zerbe

Business Partner Success Manager

+358 40 578 9000

ruth.zerbe@thinkingportfolio.com

https://thinkingportfolio.com/sv-main/

https://eacademy.thinkingportfolio.com

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top