Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Bra för karriären

Certifieringen var inte bara ett krav från arbetsgivaren. Det blev en nyttig erfarenhet som Kristine Gustafsson känner att hon har nytta av i sitt arbete som projektledare på IT-konsultfirman ab1 i Göteborg

Konsultfirman ab1 har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö och har 65 medarbetare. Kunderna är ofta stora och projekten är långa. Några exempel är Volvo, Stena IT, Lear Corporation, Göteborgs Stad, med flera. ab1 arbetar med allt inom IT-projekt: systemutveckling, management och upphandling av IT-system. En verkligt projektintensiv organisation. Ab1 har också en önskan om att de som arbetar som projektledare ska certifieras.

– Certifiering är bra för min karriär.

Kristine Gustafsson, IPMA C-certifierad.

Kristines roll på ab1 har det senaste året varit att ha sälj- och partneransvar samt vara rekryterare. Nu kommer hon att gå in på projektledning mer och det aktualiserade behovet av certifiering.
– Det här betyder mycket för min karriär, säger Kristine. Inte för att jag tänker byta jobb, jag trivs mycket bra här, men man vill ju utvecklas i sitt arbete, så det här var en unik möjlighet.

De moment som har med självutvärderingen tycker Kristine är de mest värdefulla.
– Jag sa att om jag ska certifiera mig så vill jag inte att det ska innebära att jag måste studera in något som jag inte kan, säger hon. Däremot har jag inget emot att inventera och utvärdera de kunskaper och färdigheter jag har. Men det var krävande nog. Hon menar att det var en process, som både var lång och givande. Både lätt och svår. Särskilt var dialogen med samtalspartnern nyttig.

– Det är ett stort jobb att gå igenom en certifiering, men det är definitivt värt det, slår Kristine fast. Det är viktigt att få fundera över hur man reagerar på en särskild situation och det är nyttigt att få feedback. Det gör att man känner sina styrkor och kan förbättra de bitar man är svag på.

Kristine framhåller också att workshopen var särskilt givande, då man får samarbeta med människor man bara känt i ett par timmar, ge dem feedback och ta kritik från dem.
– Jag har nog alltid varit medveten om mina styrkor, men det var bra att få den bilden besannad och det är nyttigt att se vilka saker man kan förbättra, säger Kristine.

Det är inte bara en dokumentation, utan början på något nytt. Den hjälper en att utveckla sig vidare och göra att man vet vilka sidor som ska förbättras. Så för Kristines del är detta ett viktigt steg in i framtiden.

Frågan är om hon kan rekommendera certifieringen till andra?
– Ja det kan jag verkligen, och det har jag redan gjort, avslutar Kristine Gustafsson.

Kristine Gustafsson, Säljansvarig, rekryterare och partner på ab1 i Göteborg.
Bor i Göteborg, 2 barn. 42 år. På fritiden umgås hon gärna med vänner, tränar, lagar mat och provar vin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top