Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Författarintervju: Bo Tonnquist

Boken Projektledning finns nu i en sjunde upplaga, vi ställde några frågor till författaren Bo Tonnquist:

1. Din bok Projektledning kommer nu i sin sjunde upplaga och är en mycket populär kursbok. Varför tror du att den har blivit så framgångsrik?

– Därför att den fyllde ett tomrum genom att ta ett ordentligt grepp om projektmetodiken och ledarskapet ur både ett svenskt och internationell perspektiv. Att den var lättläst och hade rikligt med illustrationer och exempel. Att den kom ut samtidigt som det började bli fokus på certifieringar inom projektledning i Sverige. Första upplagan blev uppmärksammad genom att den fick pris av FEI och kom in på topplistan av böcker inom management.

2.  Kan du lyfta fram exempel på vad som är nytt i den sjunde upplagan?

– Förtydligande av skillnaden mellan projektstyrning och projektledning och hur de tillsammans utgör en helhet som ger resultat i projekten och lönsamhet i verksamheten. Fler analysmetoder för att välja rätt projektmetod och mer om planering. Hur nya standarder påverkar projektledning och uppdatering av PMI respektive IPMA certifieringar.

3. Projektledare och projektledning är ju ord som ibland används lite slarvigt, hur skulle du definiera konceptet Projektledning?

– Projektledning handlar om förmågan att prioritera, planera och genomföra uppdrag och förändringar med fokus på att skapa nytta och lönsamhet.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

pia.lundgren@projektforum.se

Back To Top