Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Här är finalisterna till Donald Davies Stipendium 2021!

En projektledare som gjort det omöjliga möjligt i ett omfattande projekt.

Donald Davies Stipendium tilldelas årligen en projektledare som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn. En föredömligt god ledare som gjort ett starkt intryck inom både projekt och verksamhet. Bakom stipendiet, som är öppet för alla, står Donald Davies & Partners. Vi på Svenskt Projektforum är samarbetspartner.  Vinnaren kommer att utses den 9 juni.

 

Finalisterna är:

ANNA-KARIN LARSSON, Project Manager, Sandvik Coromant

Foto: Göran Ekeberg

Anna-Karin har drivit ett omfattande globalt projekt där målet har varit att implementera en ny modell för kundsupport. Projektet har bland annat omfattat framtagande av ny organisationsstruktur, fördelning av roller och ansvar, samt utveckling av arbetsmetoder. Genom ett öppet och ärligt ledarskap har Anna-Karin skapat ett globalt projektteam där tillit och stöttning har varit centrala ledord. Hennes målmedvetenhet och energi har bidragit till att teamet lyckats prestera på topp och leverera enligt plan.

 

JÖRGEN WIKLANDER, Senior projektingenjör, Permascand AB

Foto: Olle Melkerhed

Det ökade intresset för Permascands produkter inom grön vätgas och vattenrening har medfört nya krav på produktionsmetoder och kapacitet. Den påbörjade automationsresan hos Permascand har lett till en rad nya projekt. Ett av dem med många interna som externa intressen, var att skapa en produktionslinje som möjliggör automatisk tillverkning i mycket större utsträckning än tidigare. Tack vare Jörgens kunskap och drivkraft, och tro på samsyn i kombination med allas individuella spelrum, har nya designer och produktionsmetoder implementerats, med betydande kapacitetsökningar och kostnadsreduceringar som resultat.

 

Läs intervjuer med finalisterna här>

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

pia.lundgren@projektforum.se

Back To Top