Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

IPMA Global Research Fellowship

IPMA tillkännager starten av Global Research Fellowship, en ny hederskategori som är utformad för att erkänna och belöna personer som har gjort betydande bidrag till projektledning och utvecklingen av IPMA-forskning.

Kriterier för forskarstipendium

För att komma i fråga för IPMA Global Research Fellowship måste kandidater uppfylla följande kriterier:

  • Inflytelserik forskning inom projektledning: Kandidaten bör ha en betydande publikationslista, inklusive böcker publicerade av kända förlag och forskningsartiklar i topprankade tidskrifter..
  • Bidrag till IPMA-utveckling: Aktivt deltagande i utvecklingen av IPMA-produkter eller -tjänster, t.ex. som projektsponsorer eller ledare i initiativ som ICB, OCB, PEB, REB eller IPMA Awards och REG. Ledarroller som allmän eller akademisk ordförande för IPMA:s forskningskonferenser, eller redaktionella positioner i IPMA-publikationer, värderas också.
  • Dedikerad service till IPMA: Minst tio års tjänst för IPMA, vilket visar på ett långsiktigt engagemang och bidrag till föreningen.

Urvalsprocessen

  • Kandidater rekommenderas av IPMA:s medlemsföreningar, kommittéer/styrelser eller styrelsemedlemmar, inklusive den verkställande direktören.
  • IPMA:s forskningssamordnare granskar nomineringarna.
  • Godkännande av IPMA:s vicerektor för forskning och därefter av IPMA:s styrelse.
  • Pristagare erkänns formellt vid den årliga IPMA Research Conference under Research Awards Gala

De första mottagarna av Global Research Fellowship är: Professor Constanta-Nicoleta Bodea och Professor J Rodney Turner, vars enastående bidrag till projektledningsforskning och IPMA har satt ett riktmärke för excellens.

Professor Constanta-Nicoleta Bodea, har tilldelats IPMA Global Research Fellowship som ett erkännande av hennes omfattande bidrag till områdena ekonomisk informatik och projektledning, samt hennes långvariga engagemang för IPMA, inklusive hennes tidigare roll som IPMA Vice President for Research.

Professor Rodney Turner har tilldelats IPMA Global Research Fellowship som ett erkännande av hans betydande och varaktiga bidrag till projektledningsområdet, både genom sina akademiska prestationer och sitt ledarskap inom viktiga professionella organisationer. Professor Rodney Turner tjänstgjorde också som IPMA:s ordförande och har hedrats med IPMA Honorary Fellowship.

Detta nya stipendium hedrar inte bara individuella prestationer utan främjar också vikten av akademiska och praktiska bidrag till projektledningsområdet. Genom sådana initiativ fortsätter IPMA att leda och förnya sig inom den globala projektledningsgemenskapen.

Om du är intresserad av att delta i IPMA:s forskningsaktiviteter, vänligen kontakta research@ipma.world.

Läs artikeln hela här>

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top