Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Metod mot stress och oro -The Work

Om du ofta oroar dig för framtiden eller känner stress eller grubblar över saker som ligger utanför din kontroll? The Work är en metod som hjälper dig att identifiera och ifrågasätta de tankemönster som får dig att må dåligt.

När vi är övertygande om att våra tankar är sanning – det är då vi mår dåligt. Byron Katie är kvinnan bakom The Work – en metod som används över hela världen för att skapa ett mer harmoniskt och stressfritt liv. Byron Katie säger att när man upptäcker att saker och ting är som de är och när man lär sig att förstå sina tankar så kommer oro och stress att släppa.

The work hjälper oss att acceptera verkligheten som den är, att sluta kämpa med sina tankar som aldrig kan vinnas. Vi vill förstås inte att det ska hända våra nära någon olycka men det hjälper inte att göra motstånd när det faktiskt inträffar. Vi vet att det inte hjälper, men vi gör motstånd ändå, eftersom vi inte är medvetna om hur vi ska göra istället.

Så här använder man The Work

  1. Identifiera de tankar du har om en person eller situation som gör dig upprörd, orolig eller stressad. Skriv ned dina tankar. Ex Jag blir så irriterad på min chef för att hen inte respekterar mig när jag säger att jag har svårt att hinna med mina arbetsuppgifter.
  2. Nu ska du med hjälp av fyra frågor undersöka din tanke/ dina tankar – man kan ladda ned ett formulär gratis på thework.com
  3. Är det jag tänker sant? (om svaret är nej, gå direkt till fråga 3)
  4. Kan du verkligen veta att det är sant?
  5. Hur reagerar du när du tror på tanken?
  6. Vem skulle du vara utan tanken?

När du tittat och utforskat frågorna och hittat dina svar (och skrivit ned dem) vänder du på tanken. Vändningen är ett sätt att utforska motsatsen till vad du tror.

Tex det ursprungliga påståendet: – Min chef respekterar inte mig kan vändas till -Jag respekterar inte mig själv eller – Jag respekterar inte min chef. Funderar på om dessa vändningar är lika sanna eller sannare? Vändningen är en acceptans av det som är och vi kan se klarare på våra tankar om en viss situation. Nyfiken? Läs mer på www.thework.se

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top