Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Minska stressen

Semestern är slut och tempot börjar skruvas upp.

I rapporten ”Employee Engagement 2022”, från engagemangsverktyget &frankly framgår att åtta av tio känner sig stressade på jobbet, men att två av tre upplever stressen som positiv.

Som chef är du en förebild även vad gäller återhämtning.

Visa med ditt eget beteende att du är mänsklig. Berätta om du jobbat för mycket under en tid, att du kanske slarvat med återhämtningen och balansen men att du nu strävar efter att återfå balansen.

5 SAKER DU SOM CHEF KAN GÖRA FÖR ATT MINSKA SKADLIG STRESS HOS MEDARBETARNA

  • Checka in med teamet och prata om veckans påfyllare och förbrukare. Vad har fyllt er med energi, vad har tagit energi? Här kan du få viktiga signaler om att någon inte längre hinner fylla på.
  • Uppmuntra rätten till en stund av enskildhet. Blir en medarbetare stressad av den gemensamma fikastunden? Låt personen gå ut en stund i stället och kanske sätta sig på en bänk i friska luften.
  • Föregå med gott exempel. Visa med ditt eget beteende att du är mänsklig. Berätta för medarbetarna om du jobbat för mycket under en tid, att du slarvat med återhämtningen och balansen, men att du nu är tillbaka på banan.”
  • Förstärk positiva återhämtningsbeteenden hos medarbetarna. Om du ser en medarbetare ta sig en lugn stund på kontoret, få personen att känna att det hon gör är helt rätt.
  • Ta hjälp av ett verktyg som regelbundet mäter medarbetarnas mående och engagemang. Följ upp resultaten och kombinera med samtal. Samtal ökar den psykologiska tryggheten och bygger kultur.

 

Ladda ned Empoyee Engagement Report här>

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top