Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Möt en IPMA-certifierad

Vi inleder året med att dela med oss av en intervju i vår serie ”Möt en IPMA Certifierad”. Vi fick möjligheten att ställa några frågor till Christian Kindqvist som nyligen genomgått en godkänd IPMA Certifiering på nivå C – Certifierad Projektledare.

Christian arbetar idag som projektledare på BuildTech, ett dotterbolag till konsultbolaget OMT, som bland annat tillsätter projektledarroller inom infrastruktur. Han stormtrivs på konsultbolaget och är väldigt nöjd med tillvaron och i sin roll som teknisk projektledare.

Varför projektledning?

  • Jag har haft olika roller i yrkeslivet, bland annat som projektledare för ett flertal mindre bergprojekt i tunnelbanan på entreprenadsidan. Jag halkade in på projektledning lite av en slump när jag jobbade som processingenjör i gruvbranschen. Då bodde jag i Sala och kände att det efter många års flängande var dags att komma hem till hemstaden Stockholm igen. Målet var att hitta ett spännande jobb och när jag fick chansen att jobba som projektledare ville jag inte missa det tåget.

Vad arbetar du med för uppdrag just nu?

  • Mitt konsultuppdrag idag är åt Trafikförvaltningen i Region Stockholm, kanske mer känt som Stockholms Lokaltrafik, SL. Där har jag på beställarsidan rollen som teknisk projektledare för ett depåprojekt. Det är mitt hittills mest spännande och utvecklande uppdrag! Det som utmärker uppdraget är den ambitiösa och välkomnande arbetskulturen, ingen är rädd för att ta tag i problem som dyker upp och alla är öppna med vad de kan och vad de behöver hjälp med. Jag tror det är få förunnat att ha så engagerade och positiva kollegor och jag hoppas kunna vara kvar i projektet länge.

Jag har dock precis gått på pappaledighet, men jobbar fortfarande 20% i projektet. Det är svårt att lämna ett så spännande projekt helt och hållet.

Varför valde Du att Certifiera dig? 

  • Det börjar bli vanligare att projektledarcertifiering efterfrågas på marknaden då det ger en trygghet. Jag ville få bättre självkännedom om vad jag kan och vad jag behöver utveckla när det kommer till min egen projektledningskunskap.

Vad fick dig att välja IPMA? 

  • Det stod mellan IPMA och PMI. När jag tidigare jobbade på WSP var ett av mina utvecklingssteg att gå PMI:s PMP-certifiering. Samtidigt dök möjligheten upp att byta till det företag jag jobbar på nu. Då la jag certifieringsplanen på is ett tag och jag passade på att göra lite mer research. Jag kom då, tillsammans med kollegorna på OMT, fram till att IPMA verkade mer intressant. Framför allt eftersom IPMA kändes som en mer personlig certifiering och att den även tar hänsyn till ledarskapet och inte bara de praktiska kompetenserna.

Vad har certifieringen inneburit för dig och organisationen?

  • För mig har certifieringen inneburit att jag fått en bättre förståelse för hur jag uppfattas av andra i min projektledarroll och vad jag kan utveckla. Jag har fått ökad självkännedom, vilket var ett av mina mål med certifieringen. Efter intervjun fick jag också reda på vilka områden inom projektledning jag kan utvecklas inom, för att bli ännu starkare i min roll som projektledare. Jag fick även ett par handfasta tips från mina assessorer* som jag ska ta till vara på. För OMT BuildTech ger det såklart bättre möjligheter att matcha annonser när certifiering är ett krav. Det ger även en trygghet både för beställare och projekt eftersom certifieringen är en kvalitetsstämpel.

 

Projektforum önskar ett stort grattis till Christian för sin IPMA Certifiering och lycka till med framtida uppdrag!

 

*Assessorerna ansvarar för att bedöma kandidatens kompetens genom hela certifieringsprocessen.

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top