Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Projektifiera mera!

Projekt är helt klart en arbetsform för framtiden. Omkring 40% av världens BNP utgörs av projekt. Projekt är en välbeprövad och välutvecklad metod för att nå mål, skapa värde och genomföra förändringar.

Men om projektformen ska vara en hållbar arbetsform behöver vi ett helhetsperspektiv, förstå hela projektets kontext, ha de verktyg och metoder som krävs för att leda projekt och sist men absolut inte minst behöver vi kunna leda och oss själva och andra så att vi inte bara gynnar målen utan även de som arbetar i projekten.

Men visst, alla projekt lyckas inte. Vad behöver vi göra för att fler projekt ska lyckas?

1. Utbilda och certifiera!

Kraven på formella bevis och meriter ökar och det är bra! Ett bra ledarskap, kunskap om verktyg och metoder kan mätas och bör verifieras. Två tredjedelar av tillfrågade projektledare saknar formell certifiering (i en studie gjord av Planview 2018)  Att vara en bra projektledare handlar förstås om förmåga att använda projektverktyg, men att leda i en föränderlig värld och ha koll på den värdegrund för samarbete och förhållningssätt är kanske en ännu större framgångsfaktor.

2. Projektverktyg

Hur kombinerar vi styrkan i projektmetoden med agila utvecklings- och innovationsmetoder och visuella planerings och uppföljningsverktyg? Se över projektmodellen och förenkla. Kompententa projektledare har erfarenhet och kunskap att välja verktyg och göra anpassningar efter projektets behov och inte fastna i onödiga kontrollpunkter och byråkrati.

 

Projektformen är här för att stanna! Genom nya bra metoder, innovationer och erfarenhetsutbyte fortsätter vi utveckla och anpassa våra projekt för att i ännu högre grad leverera värde och nytta! Och alla vi projektmänniskor måste bli ännu bättre ambassadörer för projekt som arbetsform.

 

Missa inte Projektverktygsdagen 2020, då vi träffas och fortsätter diskutera projekt och projektverktyg! Inom kort berättar vi mer om programmet! Projektverktygsdagen 2020, äger rum den 8 december på 7A vid Odenplan i Stockholm. En heldag med mässa och seminarier i ett!

Mer information kommer!

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

pia.lundgren@projektforum.se

Back To Top