Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Rina är B-certifierad!

Vi vill  dela med oss av en intervju där en av våra kandidater, Rina Näslund, delar med sig av erfarenheter från sin IPMA certifiering. 

Rina har genomfört en godkänd IPMA certifiering på nivå B och har erhållit ett certifikat som senior projektledare. Stort grattis Rina Näslund!

Rina är en social och glad person som är mån sina relationer både i arbete och till familj och vänner. Hon är organiserad och strukturerad och arbetar idag som senior projektledare på Lantmäteriet. Hon har sedan 2008 arbetat som projektledare samt med verksamhetsutveckling och förändringsarbete inom en rad olika områden; integration, arbetsmarknad, näringslivet och It. Innan dess drev Rina eget bolag med ett par anställda inom besöksnäring och handel. På fritiden utgör träning en stor del av hennes liv och genom pilates, yoga och salsa berättar Rina att hon får både mental och fysisk träning.

 

Varför valde du att IPMA certifiera dig?

Att certifiera mig innebär att jag kvalitetssäkrar mig själv som projektledare. 

Jag såg det som en del av min utveckling och en del av lärandet. Att certifiera mig innebar för mig dels att jag fick ett kvitto på mina kunskaper och på mina färdigheter inom projektledning men den gav mig också en möjlighet att reflektera över mina utvecklingsområden. Fanns det något jag kunde bli bättre på och i så fall vad var det jag behöver utvecklas i? Jag fick möjligheten att ta reda på vad som saknades. 

 

Vad tar du med dig från din certifiering?

Jag fick en möjlighet att stanna upp och granska mig själv på ett sätt som jag inte skulle ha fått göra om jag inte hade gjort arbetet som krävdes för att få certifikatet. Jag fick en real inblick i vem jag är. Vilka är mina starka sidor och vilka behöver jag vidareutveckla? I och med certifieringen fick jag också höra hur andra ser på mig och hur de upplever mig som person och ledare. 

Certifieringen bidrog även  till bättre karriärmöjligheter.

 

Är det något du skulle vilja rekommendera kommande kandidater att tänka på inför och under en certifiering?

Förbered dig innan du ansöker. Läs gärna några projektledningsböcker för att fräscha upp kunskaperna.

Avsätt tillräckligt med tid för arbetet med ansökan.

Prata med din stödperson/mentor. Någon som redan är certifierad.

Var 100% ärlig i din ansökan.

Förbered inför intervjun (Redaktionens anmärkning: aktuellt på A,B och C-nivå). Läs om din ansökan.

På intervjun. Var dig själv. Det är du ju bäst på 😊

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top