Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Digitala appar för projektledaren

Linkedin
pv2_linkedin_logo
Efter Facebook, Google och Twitter, är LinkedIn det fjärde största sociala mediet med sina
250 miljoner användare. Antalet medlemmar i Sverige uppgår till cirka 1,6 miljoner, vilket motsvarar drygt 30 procent av den svenska arbetskraften. Här kan du komma i kontakt med gamla bekanta, kolla upp projektintressenters meriter, hitta projektresurser eller ta referenser på potentiella projektmedlemmar.

Du kan diskutera dina intressen i Grupper, uppdatera dig med vad som händer på olika företags sidor eller följa intressanta personligheter. Här skriver och delar bland annat Bill Gates, Richard Branson och Jack Welch med sig av sina tankar och idéer.

Svenskt Projektforum har också en väldigt populär Linkedin-grupp med nästan 4000
medlemmar som du hittar på: http://www.linkedin.com/groups/
Svenskt-Projektforum-1201917

Slideshark
PV2_Slideshark_logo
Slideshark är appen som tillåter dig visa powerpointpresentationer på någon annans dator eller videoskärm – via din egen mobil. Du laddar upp de upp de presentationer som du vill visa på ditt Slideshark-konto. De bilder som du tittar på i din mobil är även de som visas på mötesdeltagarnas skärm i deras webbrowser. För privatpersoner är det fria lagringsutrymmet begränsat till 50 MB, i betalversion/företagsutförande kan du få mycket, mycket mer än så och även dela kontot med andra.

Wunderlist
pv2_wunderlist_logo
Wunderlist är ett enkelt sätt för dig att hantera och dela dina dagliga att-göra-listor. Aktiviteter kan brytas ner i subaktiviteter, och listor delas även via email. Det användarvänliga gränssnittet gör det en sann glädje att börja skapa listor – även om du inte redan är en listmänniska.

Trello
pv2_trello_logo
Även Trello bygger på att-göra-listor, som kan fästas på en anslagstavla likt post-it-lappar. Med Trello kan du hålla reda på vad du har gjort, vad du håller på med och vad du har kvar att ta tag i. Till varje aktivitet kan du lägga till både checklistor (se det som delaktiviteter) och slutdatum. Framdrift på checklistorna kan mätas i procenttal. Aktiviteter kan även distribueras till och delas med andra kollegor.

Grafio Lite – Diagrams & Ideas
pv2_grafio-logo
Alla är inte listmänniskor, utan kreativiteten flödar kanske bäst vid fritt skapande. Grafio Lite är en tavla på vilken du kan rita helt fritt eller använda fördefinierade former (cirklar, kvadrater, linjer, pilar och så vidare), diagram, organisationsscheman, flödesscheman, grafer och så vidare. Du kan även brainstorma idéer via mindmapping, skriva anteckningar, lägga in bilder, videos och ljud i en och samma tavla. Färdiga resultatet kan därmed bli en blandning av bild, rörelse och ljud, samt presenteras som alltifrån pdf till video, men även laddas upp till Dropbox.

[faktaruta]Silvana Balcanovic
Text: Silvana Balcanovic[/faktaruta]Mailbox
mailbox-icon-220x211
Mailbox började som en vidareutveckling av Orchestra To-do, en app för att hantera olika aktiviteter. När utvecklarna upptäckte att många användare använder sina mejlinkorgar som listor, så tog de fram en app där mejlen kan arkiveras, slängas, snoozas eller sparas.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top