Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Undersökning om hemarbete: Flexibelt arbete är det nya normala

Under hösten 2020 tillfråga Netigate 1500 svenskar om hemarbete under Coronakrisen. Målet med undersökningen har varit att hjälpa svenska företag och chefer att lättare hantera denna situation, när många vill och vissa fall måste fortsätta att arbeta hemifrån.

Några av slutsatserna i undersökningen:

  • Ca 1 miljon svenskar kommer att fortsätta jobba hemifrån även efter smittspridningen upphört. Även om alla inte gör det hela tiden
  • 67% som svarat på undersökningen trivs med att arbeta hemifrån samtidigt som 81% uppger att de nått sina affärsmål.
  • Undersökningen visar att ålder har inget samband med om man kan leda sitt arbete hemifrån eller inte. Alla åldrar kan hantera sitt arbete hemifrån.
  • Undersökningen visar att vi arbetar hemifrån när vi vill fokusera och koncentrera oss. De dagar när vi vill och behöver ha kontakt med kollegorna kommer vi till det öppna kontorslandskapet där flödet är helt fritt.

Så rustar du dig inför framtiden

1. Säg upp ”döda kostnader” så som lokaler som inte utnyttjas. Personer kommer sitta hemifrån i allt högre grad, även efter smittspridningen upphört om ditt företag tillåter det.

2. Extroverta personer klarar arbetet hemifrån bättre. Se till att dina introverta medarbetare får det stöd de behöver. Nå ut till dem oftare.

3. Ålder har inget med effektivitet att göra, däremot har tid i bolaget en avgörande roll om man kan arbeta hemifrån eller inte. Om du har nyanställt kommer dina nya medarbetare gynnas av att arbete från ordinarie arbetsplats.

4. Fokusera på resultat och kvalitet i arbete, var det utförs är inte så viktigt.

Läs hela artikeln här> , där du också kan ladda ned undersökningen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top