Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Välkommen till nya projektforum.se

Idag 23 september lanserar Svenskt Projektforum sin nya webbplats. En modern lösning som är en viktig del i arbetet med föreningens långsiktiga satsning på en aktiv webbnärvaro.

På nya projektforum.se får du ta del av senaste nytt kring projekt och projektledning och vad som händer inom Svenskt Projektforum och IPMA. Bland annat genom artiklar från tidningen Projektvärlden och via föreningens närvaro i sociala medier. Dessutom kan den enskilde projektledaren få hjälp med att hitta rätt nivå i IPMA-certifieringen.

– Ett av många mål med webbplatsen är att skapa mervärde för våra medlemmar och på sikt bli den kunskapskälla för projektledare och projektmedarbetare i första hand vänder sig till. Det har också varit viktigt att skapa en användarvänlig lösning och arbeta med modern teknik och formspråk, säger Mats Wall, webbansvarig på Svenskt Projektforum.

Användarna i fokus

Arbetet med webbplatsen har varit målgruppsfokuserat och inriktat på att identifiera användarnas behov. Bland annat har användarintervjuer genomförts med både medlemmar och utomstående personer och den ursprungliga projektbeskrivningen tar avstamp direkt ur föreningsstadgarna. Något som bland annat speglar av sig på webbplatsens startsida och i det utvärderingsverktyg som finns för den som är osäker på vilken IPMA-nivå som passar.

Medlemskap lönar sig

Mycket redaktionellt material är publikt för allmänheten, men medlemmar får mer. Exempelvis kan inloggade medlemmar bläddra och söka i tidningen Projektvärldens artikelarkiv och i Svensk Projektterminologi – en ordlista över vanligt förekommande begrepp i projekt. Inloggade medlemmar får också ta del av exklusiva medlemserbjudanden. Mer tjänster tillkommer under hösten.

Användarkonton kommer att distribueras till befintliga medlemmar i föreningen under september och oktober.

Modern lösning

Webbplatsen är byggd på plattformen WordPress och använder sig av tekniker som HTML5, CSS3, jQuery och Modernizr. Designen är responsiv och anpassar sig till den enhet du besöker webbplatsen med.

– Vi har byggt en modern webbplats med tekniker som gäller från och med idag och framåt. För att få den fulla upplevelsen av webbplatsen bör du besöka den med en modern webbläsare, exempelvis Google Chrome, Safari eller Firefox säger Niklas Jakobsen, projektledare på webbyrån Didjit som utvecklat webbplatsen.

Har du frågor om webbplatsen? Eller kanske upptäckt en bugg? Kontakta webb@projektforum.se.

Se även avsnittet om webbplatsen

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top