Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Vinnaren av årets projektledarbok 2023!

Juryn för Årets Projektledarbok har utsett ”Leda i ständig förändring” av Ylva M Andersson till vinnare av Årets Projektledarbok 2023.

 

Motivering:

Hur man bäst förhåller sig som projektledare i en värld av ständiga förändringar skriver Ylva M Andersson om i Årets Projektledarbok. Hon skriver så att det är lätt att läsa boken och det som står skrivet är även lättsmält. Hon använder sig av storytelling på ett berikande sätt med många relevanta exempel som illustration till det hon menar är nyckeln till en fungerande förändringshantering.

Författaren beskriver uttrycket ”kollektiv intelligens” och hon sammanfattar den på följande sätt:

Jag bidrar aktivt med min egen kunskap.

Jag söker aktivt kunskap hos andra.

Vi lyckas integrera och optimera den sammanlagda kunskapen.

Vi ökar gruppens totala idé- och kunskapskapital.

 

Ylva M Andersson skriver även om kreativitet och hur man bör bjuda in alla till att vara kreativa – inte minst de på ekonomiavdelningen! Juryn upplevde ett flertal gånger att det fanns överraskningsmoment i boken, vilket gjorde den mer läsvärd. Detta är en bok som vi varmt rekommenderar till alla de som vill modernisera sitt ledarskap.

Leda i ständig förändring  av Ylva M Andersson – ISBN 78-91-47-14427-3 – Förlag: Liber 

 

Fakta Årets Projektledarbok

Sedan år 2008 har Svenskt Projektforum delat ut priset “Årets Projektledarbok“. För att bli nominerad måste boken beröra något som direkt kan användas inom projektområdet. Det kan vara en bok direkt riktad till projektledare eller projektmedarbetare men det kan också beröra områden som tex kommunikation, teamutveckling eller ledarskap. Boken måste ha en svensk författare men den måste inte vara skriven på svenska. Juryn* försöker sedan bedöma hur aktuella böckerna är, hur lätta de är att ta till sig samt om de tillför något nytt. 

 

Juryn består av: Johan Hydén (ordf), Andrea Kurdik, Henrik Stadler, Tarja Räihä, Christina Gillberg, Anders Eklund, Anna Lidmark och Linda Östberg.

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top