Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Work from anywhere

Efter 18 månader med konceptet Work From Anywhere på Spotify, där 6 500 anställda kan välja att arbeta var som helst i världen, har personalomsättningen sjunkit.

I februari 2021 tillkännagav Spotify sin nya arbetsmodell som heter ”Work From Anywhere.” Policyn låter anställda bestämma hur ofta de arbetar från kontoret och var de arbetar, så länge företaget har en verksamhet där. Strömningstjänsten förändrade också hur den lönesätter och kalibrerar dem efter land istället för stad eller region – en fördel som säkert uppskattas av anställda, varav cirka 6% flyttade efter policyns införande.

Personalomsättningen  minskade med 15% under det senaste kvartalet jämfört med samma period 2019 , rapporterar Fortune. Det Stockholmsbaserade företaget har anställt mer mångsidiga talanger från en pool av arbetare som spänner över 42 amerikanska stater och länder inklusive Tyskland, Spanien och Nederländerna.

”Om du bestämt dig för att lita på din personal så spelar det ingen roll var de arbetar. Folk vill ha flexibiliteten och friheten.” säger Spotifys HR chef  Katarina Berg till Fortune.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top