Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Inget statligt stöd till generella projektledarutbildningar

Nyligen avslöjade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka YH-utbildningar som får statligt stöd under 2012. Likt 2011 finns inga generella projektledarutbildningar på listan.

I mitten av 2010 besökte representanter från Svenskt Projektforum, utbildningsföretaget Idékraft, Trafikverket och en rad andra organisationer YH-myndigheten för att beskriva sin syn på projektledarrollen.

”Vi ser projektledning som en spetskompetens och det gör också många företag och organisationer. Projektledning kräver kompetens kring projektmetoder, ledarskap och erfarenhet. Projektledning handlar om att få människor att samarbeta mot gemensamma mål”, skriver Marie Eriksson på utbildningsföretaget Idékraft i ett blogginlägg.

I slutet av januari 2012 utannonserade YH-myndigheten vilka utbildningar som beviljas statligt stöd. På listan finns inga generella utbildningar i projektledning, vilket är i linje med myndighetens bedömning under 2011. Detta med motiveringen att projektledning i sig inte är ett yrke:

“…Myndigheten har tidigare gjort bedömningen att generella projektledar- och ledarskapsutbildningar som inte har tydliga kopplingar till ett specifikt yrke inte bör beviljas”.

Läs mer om vilka utbildningar som får statsbidrag här.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top