Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Camilla Åkesson – IPMA A certifierad

Här presenterar vi ytterligare en intervju i serien “Möt en IPMA-certifierad”, kortare intervjuer med projektledare och ledare på olika nivåer och med olika bakgrunder om deras upplevelse av sin IPMA-certifiering. Denna vecka möter vi Camilla Åkesson,  konsult i egen firma inom projekt och förändringsledning, IPMA certifierad på nivå A – Certifierad Projektchef samt assessor på Svenskt Projektforum

Varför valde du att IPMA certifiera dig?

Min upplevelse är att det är stor skillnad på projektledare och projektledare. Rollen har gått från att vara relativt odefinierbar, ”vem som helst” kan kalla sig projektledare, till att nu faktiskt vara ganska tydlig. Jag bestämde mig tidigt för att dels utbilda mig så mycket som möjligt, skaffa mig erfarenhet och sedan certifiera mig. På senare år är det tydligt att när man efterfrågar projektledarkompetens, krävs oftast någon form av certifiering. När tiden var inne för att jag skulle genomföra min certifiering undersökte jag de olika aktörerna och vilka certifieringar som erbjöds. Valet blev enkelt – IPMA var den som innehåller ledarskap i den omfattning som jag anser behövs i rollen som projektledare. Jag gjorde slag i saken och anmälde mig till en certifieringsomgång på nivå B, Certifierad Senior Projektledare.

Arbetet med att göra certifieringen var både nyttig, lärorik, roligt och oerhört utvecklande. Den feedback jag fick från assessorerna var väldigt träffsäker och jag fascinerades över hur de kunde se saker tydligt. Deras feedback var verkligen till nytta i mitt fortsatta arbete. 

I samband med certifieringsintervjun fick jag frågan om jag ville bli assessor. OM jag ville?! Jag blev smickrad, glad och otålig att komma igång. Nu har det gått några år och runnit lite vatten mellan broarna och jag har precis certifierat mig på A-nivå. Det har hela tiden varit ett nästan ouppnåligt mål, så det är med stor ödmjukhet och glädje jag nu inser att jag har klarat det.

Stort grattis säger vi!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Svenskt Projektforum

Back To Top