Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Donald Davies Stipendium 2020

Project Management Talks 12 juni – ett frukostseminarium on-line!

Mellan 8.30 – 9.30 fredagen den 12 juni vill vi bjuda in till en inspirerande frukost – vi kan inte bjuda på frukosten, den får du ordna själv men vi står för inspirationen…

En av programpunkterna under den inspirerande timmen är:

Vi utser vinnaren av Donald Davies Stipendium 2020!
”En projektledare som gjort det omöjliga möjligt i ett omfattande projekt”. Donald Davies Stipendium tilldelas årligen en projektledare som gjort en extraordinär insats för att ro ett till synes omöjligt, omfattande eller på annat sätt komplext projekt i hamn.

Finalisterna är:

Åsa Ander, Organisationsutvecklare/Projektledare, Svenska Röda Korset
Två år in i projektet ’Ett Röda Korset på nätet’ har organisationen gått live med en ny engagemangsplattform för såväl extern som intern digital kommunikation. Plattformen inkluderar både insamling och stöd till de som behöver Röda Korsets hjälp. Som projektledare har Åsa möjlig-gjort detta komplexa och ambitiösa projekt. Hennes förmåga att äga och förmedla visionen, och att skapa överblick, har fått alla deltagare i projektet – ledning, partners och frivilliga medlemmar  att känna trygghet och tillit till processen. Kreativitet och vikten av att steg för steg gå framåt mot innovativa förändringar, har varit viktiga hörnstenar för Åsa

Silvana Balcanovic, Projektledare, CGI
Silvana leder sedan 2018 ett koncerngemensamt inköpsprojekt på Vattenfall, med ansvar för leverans av en global inköpsprocess inklusive outsourcing av inköpstjänster. Målet med förändringen är att ge verksamheten bättre kontroll över sina inköp, budget och en effektivare förhandlingsprocess. Tack vare sin långa projekterfarenhet och förmåga att skapa en enkel och lättbegriplig kommunikation, har Silvana skapat strukturerade och effektiva arbetsflöden, inspirerat och motiverat alla inblandade människor, och säkrat framgången för projektet.

 

Johnny Eliasson, Complex Venture Owner, Tele2 AB/Curamando AB
Programmet ’Storm the Gates’ hade som mål att, trots regulatoriska begräsningar och andra utmaningar, skapa och lansera ett helt nytt mobilvarumärke till den svenska marknaden – redan den första dagen efter fusionen mellan Tele2 och Com Hem. I tillägg skulle tre affärskritiska kundförmåner erbjudas för att realisera en del av fusionens potential. Johnny drev programmets största ström och lyckades tillsammans med ett flertal team säkerställa en IT-leverans lagom till erhållet EU-godkännande av fusionen. Programmet ’Storm the Gates’ har bidragit till signifikanta synergier mellan Tele2 Groups största varumärken.

Foto: Göran Ekeberg

Läs mer om finalisterna här >

 

Om Project Management Talks – idéer värda att sprida!
Då vi ska undvika fysiska möten vill Svenskt Projektforum bjuda in erfarna yrkesverksamma från olika branscher, statliga och icke-statliga organisationer att bli våra talare och dela sina erfarenheter, verkliga lösningar på problem som vi alla står inför för idag och kan förvänta oss i morgon – och detta sker digitalt.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

pia.lundgren@projektforum.se

Back To Top