Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Möt en IPMA Certifierad!

I vår serie ”Möt en IPMA Certifierad” delar vi med oss av kortare intervjuer med personer som genomfört en IPMA certifiering. Genom deras reflektioner får vi ta del av lärdomar samt läsa om aktuella projekt runt om i landet.

I månadens nyhetsbrev presenterar vi Susanne Hagberg, IPMA Certifierad Senior Projektledare Nivå B. Susanne började som konsult hos Frontit förra året och har nästan hela sitt yrkesliv jobbat med utveckling i olika roller. Innan dess drev hon större förflyttningar som senior projektledare med mycket verksamhet- och IT-förändringar och hållbarhet. Susanne har i sina projekt haft stor frihet att driva förändringar på det sätt hon ansåg vara framgångsrikt, bland annat genom hög involvering av verksamheten, med agila metoder och innovationsmetoder samt med ett stort fokus på hållbarhet.

Vad har du för spännande uppdrag just nu?
Just nu driver jag ett projekt hos en högskola inom HR där vi byter ett lönesystem samt inför ett schemaläggnings- och bemanningssystem, vilket är ett område jag har lång erfarenhet av. Jag blir alltid engagerad av mina uppdrag och mitt drömuppdrag finns inom hållbarhetsområdet!

Varför valde du att certifiera dig?
Jag har lång erfarenhet som projekt- och programledare och vill fokusera på att fördjupa mig i och få en objektiv värdering av mig som senior projektledare. Nu fanns det äntligen ett tillfälle att göra detta så jag tog den!

Vad fick dig att välja IPMA?
Det är en certifiering som är mer gedigen än andra. Jag värderas ur flera olika perspektiv, min projektkunskap, mina ledarskapsförmågor, och hur jag drivit komplexa projekt och hanterat utmaningar på vägen.  

Vad har certifieringen inneburit för dig?
Jag fick tillfälle att reflektera över mitt ledarskap tillsammans med andra personer som jag har jobbat med, vilket gav mig nya insikter om mina styrkor och utvecklingspotentialer. Det gav mig också en trygghet i min kompetens. Är det något jag kommer ta med mig framåt så är det assessorernas slutord: ”Du är bred och djup i din kompetens – tvivla aldrig på den!”

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Back To Top