Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Projektskolan – del 5

PROJEKTLEDNING – LEDARSKAPET

Ledning och struktur krävs överallt och det är med kompetens och erfarenhet som vi lyckas. Det finns ingen utbildning eller kurs som är slöseri, inga råd från erfarna medmänniskor som är i onödan – snarare tvärtom. De råd och erfarenheter vi möts av dagligen är ovärderliga. Var lyhörd och lämna inget åt slumpen i ditt projektledarskap. Tänk igenom alla möjliga tänkbara och otänkbara scenarier som kan komma att inträffa under projektets gång. Arbetet ska vara väl planerat och det ska finns en tydlig tanke med aktiviteterna i planen. Det bör finnas riskanalys och konsekvensanalys som är väl förankrad och alla i projektgruppen ska känna till mål, förutsättningar och plan.

3 tips:

• Ge råd och ta emot råd, genom att andra lyckas kommer även du att lyckas.

• Sätta dig in i situationer från andras perspektiv, det kommer att gynna dig när du hanterar projektgruppen, styrgruppen, ledningsgruppen eller kollegorna vid kaffemaskinen.

• Visa ödmjukhet, det finns alltid nya saker att lära sig och det finns sällan ett sätt att lösa en situation på, ditt sätt är kanske inte det bästa – lyssna in och du kanske lär dig något nytt

Text: Johanna Lycken

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

pia.lundgren@projektforum.se

Back To Top