Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Recertifiering IPMA D

Ditt IPMA-certifikat måste förnyas vart femte år så att du fortfarande kan kalla dig IPMA certifierad. Genom att förnya ditt certifikat fortsätter du också att presenteras på IPMAs webbplats.

Genom att delta i re-certifieringen blir du uppdaterad vad som är viktiga kompetenser för att skapa värde i projekt och du kommer att bli medveten om hur du blir en ännu bättre projektledare / projektdeltagare.

Om du är IPMA certifierad på nivå D måste du omprövas vart femte år för att behålla ditt certifikat. Det är den allmänna ISO-standarden för personcertifiering, som också introducerats för nivå D. Alternativet till att bli omcertifierat på nivå D är att du anmäler dig till nivå C eller B-certifiering om du har fått tillräcklig erfarenhet och uppfyller kompetenskraven. Du kan läsa mer om kompetenskraven under fliken Certifiering eller delta i ett av våra webinarier som du kan läsa om under Evenemang.

En IPMA-recertifiering på nivå D kräver – liksom i originalcertifieringen – att du har och kan använda projektledningskunskap som täcker ett brett spektrum av metoder och ledarskapsbeteenden vid hantering av icke-komplexa projekt. Du har också spenderat minst 35 timmar om året för  kompetensutveckling de senaste 5 åren inom projektledning. Riktlinjer för kompetensutveckling är att tex att gå utbildningar/ kurser, delta i erfarenhetsutbyte tex i konferenser, nätverk, seminarier etc. Att läsa relevant litteratur eller föreläsa om projektledning är andra exempel på kompetensutveckling.

Du måste påbörja din re-certifiering inom 6 månader efter att ditt certifikat går ut

Läs mer och anmäl dig här >

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

pia.lundgren@projektforum.se

Back To Top