Skaffa det avancerade projekt-, program- eller portföljförvaltningscertifikatet du förtjänar och behöver. IPMA’s internationella Certifieringsprogram i 4 nivåer är en internationell ledarcertifiering.

En certifiering är ingen utbildning, utan en validering av redan befintlig kunskap. Genom en projektledarcertifiering får du som projektledare ett försprång på arbetsmarknaden, ett vidgat nätverk och ett kvitto på din kompetens som är internationellt erkänt. I certifieringsprocessen ingår flera delmoment, bland annat självutvärdering av den egna kompetensen och ett skriftligt prov. På nivå A, B och C ska du också delta i en workshop med grupparbete kring ett praktikfall.


Vilken nivå passar dig?

IPMA:s certifieringssystem har fyra nivåer.

IPMA Nivå A: Certifierad Projektchef

IPMA Nivå B: Certifierad Senior Projektledare

IPMA Nivå C: Certifierad Projektledare

IPMA Nivå D: Certifierad i Projektkunskap

Här kan du läsa mer om certifieringsprocessen för de olika nivåerna.


IPMA Registrerade utbildningar

Svenskt Projektforum behöver vara en obereoende part för att kunna genomföra IPMA-certifieringar. Sedan våren 2011 finns konceptet IPMA Registering – ett system för att verifiera innehållet i projektledarutbildningar utifrån IPMAs internationella ramverk för kompetens i projektledning.
IPMA registrerade utbildningar ›

Utbildning inför certifiering

Vill du utbilda dig inför en certifiering måste du göra det någon annanstans än hos oss. Vänd dig till de utbildningsföretag som finns i vår kurskalender för att bättra på dina kunskaper.
Kurser ›


IPMA:s internationella databas

Efter du klarat din certifiering kommer du att registeras i IPMA:s internationella databas där du kan visa upp ditt certifikat och nivå för kunder och arbetsgivare och bevisa din kompetens inom projektledning.
Hitta dig i databasen på www.ipma.ch ›


Kommande certifieringsomgångar

Klicka på omgången för att se mer information och viktiga datum för introduktion, workshop, intervju och prov.

Maj 2017

Jun 2017

Datum
Aktivitet
Innehåll

Aug 2017

Sep 2017

Okt 2017

Nov 2017