IRMAmed text (kopia)

IPMA-certifiering

En certifiering är ingen utbildning, utan en validering av redan befintlig kunskap. Genom en projektledarcertifiering får du som projektledare ett försprång på arbetsmarknaden, ett vidgat nätverk och ett kvitto på din kompetens som är internationellt erkänt. I certifieringsprocessen ingår flera delmoment, bland annat självutvärdering av den egna kompetensen och ett skriftligt prov. På nivå A, B och C ska du också delta i en workshop med grupparbete kring ett praktikfall.


Vilken nivå passar dig?

IPMA:s certifieringssystem har fyra nivåer. A, B, C och D.


IPMA Registrerade utbildningar

Svenskt Projektforum behöver vara en obereoende part för att kunna genomföra IPMA-certifieringar. Sedan våren 2011 finns konceptet IPMA Registering – ett system för att verifiera innehållet i projektledarutbildningar utifrån IPMAs internationella ramverk för kompetens i projektledning.
IPMA registrerade utbildningar ›

Utbildning inför certifiering

Vill du utbilda dig inför en certifiering måste du göra det någon annanstans än hos oss. Vänd dig till de utbildningsföretag som finns i vår kurskalender för att bättra på dina kunskaper.
Kurser ›


IPMA:s internationella databas

Efter du klarat din certifiering kommer du att registeras i IPMA:s internationella databas där du kan visa upp ditt certifikat och nivå för kunder och arbetsgivare och bevisa din kompetens inom projektledning.
Hitta dig i databasen på www.ipma.ch ›


Kommande certifieringsomgångar

Klicka på omgången för att se mer information och viktiga datum för introduktion, workshop, intervju och prov.

Maj 2016

Jun 2016

Aug 2016

Sep 2016

Okt 2016

Nov 2016

Dec 2016

En ideell förening för projektverksamhet och projektledare i alla branscher

Svenskt Projektforum