Skip to content
08 - 22 14 13 info@projektforum.se

Utvecklas i din projektledarroll

 • 20sep

08:00 - 10:30


Plats
Piperska Muren


Den 20 september bjuder vi in till kostnadsfritt frukostseminarium. Föreläser gör Per-Olof Sandberg, certifieringsansvarig Projektforum och Martin Ström, ledande expert på Corporate Mindfulness.

8.00-8.30 Registering och frukost
8.30-9.15 Vilken kompetens behöver du som projektledare i framtiden för att vara valbar?
9.20-10.20 Corporate Mindfulness – träna din hjärna för mer fokus, balans och glädje
10.20-10.30 Avslutning

Vilken kompetens behöver du som projektledare i framtiden för att vara valbar?

 År 2025 kommer den efterfrågade kompetensen på personer som arbetar projektrelaterat att handla om förmågan att hantera människor.

Metoder, verktyg, projektmodeller och utvecklingsprocesser kommer att vidareutvecklas allt snabbare och det är idag omöjligt att förutse vilken metodkompetens som kommer att krävas 2025. Det står dock bortom allt tvivel att ett kompetensområde kommer att efterfrågas oavsett all annan förändring – nämligen ”People”. Framtidens projekt kommer att kräva ett förstklassigt samarbete mellan människor, ett föredömligt ledarskap med motiverade och inspirerade människor.

Per-Olof Sandberg, är certifieringsansvarig på Svenskt Projektforum kommer att gå igenom vilka kompetenser som krävs av en projektledare för att vara framgångsrik och valbar.

Corporate Mindfulness: Träna din hjärna för mer fokus, balans och glädje

 Arbetslivet blir alltmer intensivt och ställer höga krav på uppmärksamhet och fokus. För att hinna med försöker vi göra fler saker samtidigt – multitaska. Men när vi gör det hänger hjärnan inte med. Forskningen visar att vår förmåga att vara fokuserad istället minskar. Sättet vi arbetar på fungerar helt enkelt inte och vi blir mindre effektiva och mer stressade.

 Så om svaret inte är multitasking, vad är det då? Ny forskning visar att vi kan träna hjärnans ”uppmärksamhetsmuskel” så att vi förblir fokuserade och lugna när vi står mitt i den storm som är vår arbetsdag. Träningen handlar om att ta kontroll över våra tankar och stänga autopiloten.

 Forskningen visar också att ökad fokus och medvetenhet hjälper oss att relatera mer empatiskt till oss själva och andra, hantera förändring och bli medvetna om våra egna vanemässiga reaktioner och stereotypa tolkningar.

 Lär dig mer om varför företag som Google, Sony, GE, Carlsberg och Accenture använder sig av Corporate Mindfulness för att öka effektivitet, kreativitet och välbefinnande. Teori och forskning kring mindfulness varvas med övningar och konkreta verktyg att använda i arbetsvardagen.

Martin Ström är civilingenjör, psykolog och författare till boken ”Fokus på jobbet” (Natur och kultur). Han är också grundare till Potential Project Sverige och en ledande expert på corporate mindfulness.

Anmälan:

  Förnamn (obligatoriskt)

  Efternamn (obligatoriskt)

  Företag

  Din e-post (obligatoriskt)

  Eventuell allergi

  Hur fick du reda på informationen om det här eventet?
  Via kollegawww.projektforum.seLinkedinFacebookNyhetsbrevProjektvärldenFrån annat håll

  Frukostseminariet är kostnadsfritt men vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 timmar innan starttid utgår en No-show-avgift.

  Back To Top